• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Blic

01.12.2023

22:23

Najnovije upozorenje RHMZ-a! I pored visokih temperatura Srbija na udaru opasne pojave!

Shuterstock

Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ-a! I pored visokih temperatura Srbija na udaru opasne pojave!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras novo upozorenje za teritoriju cele zemlje zbog naglog topljenja snega i snažnih udara vetra.

- Prvog dana vikenda natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega. Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije - navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Zavod je takođe izdao i hidrološko upozorenje za reku Lim.

- Na Limu, kod h.s. Prijepolje, vodostaj će biti u porastu naredna 24 časa i kretaće se nešto iznad granice redovne odbrane od poplava - dodaje se na sajtu.

Upozorenje za natprosečno toplo vreme

Vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda predviđa nam da će danas i sutra u Srbiji biti natprosečno toplo i vetrovito.

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni, južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega.

Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Stbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Od nedelje zahlađenje

U subotu uveče i tokom noći ka nedelji osetan pad temperature. U nedelju hladno, pa će se maksimalna temperatura u većini krajeva kretati od 2 do 7 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mit ili istina: Novi uređaji i aparati traju tačno do isteka garancije?!
Društvo

Mit ili istina: Novi uređaji i aparati traju tačno do isteka garancije?!

Šta su ugrađeni nedostaci u proizvodima? U Evropi su rešili da, zbog toga, nesavesne proizvođače kazne zakonski. Kod nas nema takvog zakona, ali je rasprostranjeno mišljenje da uređaji i aparati traju tačno onoliko koliki im je rok trajanja. Pitali smo najpozvanije da nam odgovore da li je to mit ili istina.

01.12.2023

18:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija