• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Prva

15.12.2023

09:47

Gde Srbi najviše putuju za Novu godinu? Planule ove destinacije, rezervisali doček još u septembru

Shuterstock

Društvo

Gde Srbi najviše putuju za Novu godinu? Planule ove destinacije, rezervisali doček još u septembru

Podeli vest

Tokom novogodišnjih praznika, srpski turisti biraju često tople destinacije, a ove godine su to često Barselonu, Valensiju, Andaluziju, Maltu, Rim, rekao je za Tv Prva Milan Vasić iz Plana tursa.

On je rekao da su neki putnici svoje aranžmane rezervisali još u septembru, po izlasku ponuda, a dok neki tek u decembru odlučuju gde će ići.

- Tada im je sužen izbor, tako da preporučujem putnicima koji mogu i koji već znaju unapred da će putovati za novogodišnje praznike, da to urade minimum dva do tri meseca unapred - rekao je Vasić.

Kako je naveo, najtraženiji su aranžmani od 29, 30. decembra, kako bi putnici bili kod kuće tokom Božića, 7. januara.

- To su putovanja od nekih četiri do sedam, osam dana, najviše su zastupljeni aranžmani od četiri i pet dana. Ako pričamo o autobuskim aranžmanima, to je nekih četiri do pet dana sa dva noćenja na određenim destinacijama, a avionski aranžmani su od tri do pet noćenja. Duža putovanja od 10 dana su kada su u pitanju destinacije kao što su Maldivi, Andraluzija, Dominikanska Republika, Kuba - kaže Vasić.

On je rekao da su tokom cele zime veoma popularni i Ohrid, Budimpešta i Beč, dok je najjetfiniji novogodišnji aranžman put u Bosnu I Hercegovinu.

-Aranžman za Trebinje, sa četiri dana i uključena dva noćenja sa doručkom u Trebinju, uz obilazak Mostara i Sarajeva. To košta 99 evra. To je neki najjeftiniji aranžman u našoj ponudi, ali mogu reći i da su maltene sva mesta popunjena - dodao je Vasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija