• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.12.2023

16:16

Žena zmaj: Borisava sama iscepala 30 metara drva za ogrev! Čačanka motivisala mnoge žene!

RINA

Društvo

Žena zmaj: Borisava sama iscepala 30 metara drva za ogrev! Čačanka motivisala mnoge žene!

Podeli vest

Kako kaže naš narod "nužda zakon menja", a ova narodna mudrost u potpunosti se pokazala tačnom u domu Lukića kod Čačka, gde je jedna vredna žena silom prilika preuzela posao koji su u njihovoj kući vazda radili muškarci.

Cepanje drva za predstojeću zimu nije prepustila muškarcima, već je sama zasukala rukave i spremila drva za ogrev.

- Muž stalno po terenu, dever i on stalo na poslu. Ja jedina nezaposlena i ovo sam našla kao zanimaciju, a uz to da budem i korisna - priča Borislava Lukić iz čačanskog naselja Loznica.

Iako su mnogi bili sumnjičavi, Borislava je rezultatima pokazala da za nju i njenu porodicu neće biti zime.

- Počela sam u mesecu septrembu i do sada sam uspela da iscepam oko 30 metara drva za ogrev - ističe Borislava.

Borislava je cepanje drva započela sama, ali posle prvobitnog čudjenja u pomoć vrlo brzo pritekao joj je čitav komšiluk, i to verovali ili ne isključivo dame.

- Mi žene se dovijamo i snalazimo kako umemo. Ona je se baš snašla u tom poslu i svima je pokazala da je prava lavica. Stigla je sve da spremi od zimnice pa sve do drva za ogrev. Imamo samo jedno da kažemo "svaka joj čast". - dodaju komšinice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Liste čekanja za prebranac i sarmu! Nova moda u Kruševcu!
Slavim slavu

(VIDEO) Liste čekanja za prebranac i sarmu! Nova moda u Kruševcu!

Krsna slava za pojedine srpske porodice najvažniji je dan u godini. Slavska trpeza se s pažnjom priprema, a dom se posebno sređuje. Poslednjih godina, međutim, došla je nova moda - slavu neki proslavljaju i u kafani ili pak, tamo gde se slavi kod kuće, kompletan slavski meni umesto domaćice pripremaju drugi.

17.12.2023

10:37

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija