• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.01.2024

15:21

Dirljive scene na Krčedinskoj adi: Specijalistički timovi doneli hranu krdu gladnih konja i krava (FOTO)

MUP Srbije

Društvo

Dirljive scene na Krčedinskoj adi: Specijalistički timovi doneli hranu krdu gladnih konja i krava (FOTO)

Podeli vest

Specijalistički timovi su doneli hranu životinjama na Krčedinskoj adi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Кrčedinskoj adi odneli su hranu.

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Кrčedinskoj adi.

Pogledajte galeriju:

Podsetimo, konji i krave su ostali zarobljeni na Krčedinskoj adi u trenucima kada je Dunav iznenada nadošao i opkolio ih.

Krčedinska ada je jedno od najvećih prirodnih dunavskih ostrva, koje je nastalo pomeranjem toka Dunava na jug, kada je presekao sopstveni meandar i formirao ostrvo.

Ada se proteže preko puta Krčedina, sela u Sremu, u opštini Indija. Sa južne strane ade je glavni tok Dunava a sa severa je stari tok koji se naziva Dunavac.

Površina Krčedinske ade je 8,8 kvadratnih kilometara, a njen suvi deo varira u zavisnosti od visine vodostaja Dunava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petarde - trenutak zabave ili trauma za životinje? Pirotehnička sredstva životinju mogu da oslepe, ogluve, pa čak i ubiju! (VIDEO)
Live TV

Petarde - trenutak zabave ili trauma za životinje? Pirotehnička sredstva životinju mogu da oslepe, ogluve, pa čak i ubiju! (VIDEO)

Sve srećne dogadjaje prate zadovoljstva u vidu pirotehnike. Bilo da su Nove godine, rodjendani, venčanja ili posebni datumi. O štetnim posledicama loše upotrebe petardi uvek se govori pred praznične dane, a kako one utiču pored ljudi i na životinje govorimo u "Info danu" sa biologom beogradskog zoološkog vrta Kristijanom Ovarijem.

03.01.2024

12:17

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija