• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

17.01.2024

17:04

Snežna oluja prizemljila avione u Nemačkoj: Uticaće na letove za i iz Beograda, stiglo obaveštenje za putnike

Printskrin

Društvo

Snežna oluja prizemljila avione u Nemačkoj: Uticaće na letove za i iz Beograda, stiglo obaveštenje za putnike

Podeli vest

Obilne snežne padavine i ledena kiša doveli su do otkazivanja stotina letova u Nemačkoj, pri čemu je jedan aerodrom bio primoran da bude potpuno zatvoren.

Na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u zemlji, otkazano je više od 500 letova, a u Minhenu je ukinuto više od 250 dolazaka i odlazaka. Zbog zatvaranja frankfurstkog aerodroma kasnije večeras doći će i do izmena letova za i iz Beograda.

Aerodromi Dizeldorf i Keln/Bon takođe su pogođeni kašnjenjima i otkazivanjima. U međuvremenu, aerodrom Sarbriken, u zapadnom delu Nemačke, biće zatvoren do kraja dana. Već su najavljena odlaganja i otkazivanja letova i za sutra.

Na aerodromu u Frankfurtu izdata su upozorenja na crni led. Kada se on nakupi na pistama, smanjuje vuču aviona i rizikuje nesreće.

Smrznuta kiša je takođe problem za pilote kada su u vazduhu. Ako se led nakupi na krilima aviona, to može destabilizovati avion.

Letovi Lufthanze će verovatno imati najviše smetnji. Avio-kompanija ima svoje baze na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Zbog problema na nemačkim aerodromima oglasila se si srpska kompanija Er Srbija. Naveli su da će doći do otkazivanja letova između Beograda i Fankfurta zbog zatvaranja aerodroma u Frankfurtu.

"Usled loših vremenskih prilika, aerodrom u Frankfurtu biće zatvoren u 23 časa po lokalnom vremenu, zbog čega je Er Srbija prinuđena da otkaže današnje letove JU334 između Beograda i Frankfurta i JU335 između Fankfurta i Beograda.

Putnici će biti preusmereni na let JU330 koji poleće iz Beograda za Frankfurt sutra (18. januar) u 7 časova, odnosno na let JU331 koji poleće iz Frankfurta za Beograd sutra u 9.50 časova po lokalnom vremenu", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Er Srbija žali zbog promena do kojih je došlo usled loših vremenskih prilika i zatvaranja aerodroma u Frankfurtu i preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima. One putnike koji su izgubili svoje konekcije srpska nacionalna avio-kompanija preusmerava na alternativne letove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija