• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

19.01.2024

10:26

Oglasila se fabrika iz Aleksinca u kojoj se dogodilo trovanje radnika! Evo šta kažu o kvalitetu vazduha

D.K.

Društvo

Oglasila se fabrika iz Aleksinca u kojoj se dogodilo trovanje radnika! Evo šta kažu o kvalitetu vazduha

Podeli vest

Fabrika "Magna" u Aleksincu objavila je saopštenje u vezi sa slučajem trovanja lepkom, gde je preksinoć 104 radnika bilo izloženo otrovu. Tokom noći, došlo je do novog incidenta, pri čemu se 57 radnika, sa simptomima sličnim prethodnoj večeri, obratilo Hitnoj pomoći. Od njih je deset upućeno u bolnicu radi daljeg lečenja.

- Magna potvrđuje da je tokom rutinske operacije održavanja podne obloge na našoj lokaciji u Aleksincu nažalost došlo do toga da neki zaposleni iskuse štetan uticaj na zdravlje. Lepak koji je korišćen tokom radova održavanja je standardni lepak za komercijalnu upotrebu. Na prvom mestu želimo da svim zaposlenima koji su pogođeni izrazimo iskrene želje za brz oporavak - navodi se u saopštenju pomenute fabrike.

Kako dalje navode, nakon saznanja o incidentu odmah su obavestili sve nadležne ustanove kako bi sproveli detaljna ispitivanja.

- Procena kvaliteta vazduha koja je sprovedena u međuvremenu nije pokazala nikakve indikatore zagađenja. Obaveštavaćemo vas o eventualnom daljem razvoju trenutne situacije - zaključuju oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija