• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

25.01.2024

10:02

Razrešena zavrzlama oko računa za gas: Nikome neće biti zaračunata kamata, produžen i rok za plaćanje

Reuters

Društvo

Razrešena zavrzlama oko računa za gas: Nikome neće biti zaračunata kamata, produžen i rok za plaćanje

Podeli vest

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da se kod decembarskih računa za gas, na kojima stoji i stavka duga iz oktobra, što je zbunilo potrošače koji su račun za oktobar platili, radi o "knjigovodstvenoj zavrzlami" nastaloj zato što pošta nije radila, i dodao da će rok za plaćanje biti produžen do 31. januara, a niko od potrošača neće biti oštećen.

- Radi se o knjigovodstvenoj zavrzlami, jer pošta nije radila, pa nismo mogli da odštampamo ugovor sa Poštom Srbije o štampanju i dostavljanju računa, zbog čega oktobarski računi nisu stigli na vreme. Valuta za njih je bila 15. oktobar ili 15. novembar, nismo ih dostavili i kako onda da ljudima obračunamo kamatu, a po zakonu smo za ono što je dospelo, a nije plaćeno, dužni obračunati kamatu", rekao je on gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Dodao je da je zato valuta za oktobarski račun produžena do decembra.

"Onima koji su platili oktobarski račun, mi smo to knjižili kao pretplatu, jer ne možemo drugačije, pošto u suprotnom mora da se obračuna kamata. Kada je došao novembarski račun, valutu smo produžili za 15. decembar. Recimo, vi ste u oktobru potrošili 3.000 dinara, mi vam za novembar obračunamo 10.000 dinara, ali pošto ste u pretplati i još nije valuta za oktobar, mi vam umanjimo taj račun za onih 3.000 dinara, pa vi platite 7.000 dinara", objasnio je on.

Naveo je da je u računu za decembar uzeta u obzir pretplata iz oktobra i da se očekuje da će decembarski računi izdati 15. januara da iznivelišu situaciju.

"Naravno, sve je to zbunilo ljude, jer nisu svi ljudi knjigovođe, račun je komplikovan zbog dodataka koji postoje, ali važno je da niko nije oštećen", rekao je Bajatović.

Istakao je da će rok za plaćanje računa biti produžen do 31. januara i da niko u računima od oktobra pa nadalje neće biti oštećen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija