• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2024

06:16

Putinova osveta će biti brutalna! Jedna evropska zemlja načinila jezivu grešku! Sve su pokušali da sakriju, a na kraju ih raskrinkali saveznici!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Putinova osveta će biti brutalna! Jedna evropska zemlja načinila jezivu grešku! Sve su pokušali da sakriju, a na kraju ih raskrinkali saveznici!

Podeli vest

Poljski zvaničnici sakrili su dokaze o kretanju osumnjičenih za eksplozije Severnog toka širom zemlje, piše Volstrit džurnal, pozivajući se na evropske istražitelje.

„Prema rečima istražitelja, poljski zvaničnici nisu žurili da daju informacije, krili su ključne dokaze o kretanju navodnih diverzanata na poljskom tlu“, piše list.

Napominje se da istražitelji odavno veruju da je napad izveden sa teritorije Ukrajine, preko Poljske, ali pošto Varšava ne sarađuje, teško je utvrditi da li je do njega došlo uz znanje bivše poljske vlade ili ne.

Prema podacima istražitelja, jedan broj poljskih agencija za bezbednost odbio je da podeli sa istragom snimke osumnjičenih sa kamera u Poljskoj. Pored toga, zvaničnici brojnih agencija, uključujući poljsku agenciju za unutrašnju bezbednost, „nisu odgovorili na zahteve, iskrivljivali su informacije ili su davali kontradiktorne informacije“.

Istovremeno, istražitelji iz Nemačke čekali su najmanje dva meseca da bi imali sastanak sa poljskim kolegama. Prema izvorima lista, oni su bili pod utiskom da neke poljske kolege ne žele ili ne mogu da sarađuju.

Diverzije na gasovodima

Oštećenja na tri od četiri kraka gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ otkrivena su 26. septembra prošle godine. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji.

Ove tri države objavile su da će sprovesti nacionalne istrage o diverziji, ali su odbile da i Rusija učestvuje.

Operator „Severnog toka“, kompanija „Nord strim AG“, saopštio je da je na gasovodima pričinjena neviđena materijalna šteta i da je nemoguće oceniti kada će oni biti popravljeni.

Američki novinar Simor Herš je objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“.

U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim, a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija