• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

26.01.2024

21:14

"Imala je sve znake septičnog šoka!" Majka devojke koja je preminula u Beogradu otkrila ime lekara koji je kriv za smrt njene ćerke!

printskrin

Društvo

"Imala je sve znake septičnog šoka!" Majka devojke koja je preminula u Beogradu otkrila ime lekara koji je kriv za smrt njene ćerke!

Podeli vest

Nesrećna Morgan Ribiero (20), koja je imala operaciju želuca u Turskoj i koja je preminula u beogradskoj bolnici nakon što je na letu za Veliku Britaniju upala u stanje septičkog šoka, dobila je medicinsku pomoć još u avionu, pošto su na letu bila i dva lekara.

Njena majka Erin Gibson je objasnila šta se tačno dogodilo na kobnom letu po povratku iz Turske.

Majka mlade Morgan je po dolasku u Beograd saznala da je na istom letu, zajedno sa njenom ćerkom, bilo i dvoje lekara koji su pomogli nesrećnoj devojci i odmah prepoznali da nešto ozbiljno nije u redu sa Morgan.

- Kada sam stigla u Beograd, saznala sam da su na istom letu bila još dva lekara. Rečeno mi je da je moja ćerka izgubila svest, da su joj oni pomogli i insistirali su da avion hitno sleti kako bi joj pružili neophodnu pomoć - ispričala je Erin.

Erin je rekla da su oni odmah prepoznali da je u pitanju septički šok.

- Rekli su da je moja ćerka pod infekcijom i da im to liči na septički šok - dodala je.

Iako je Morgan po sletanju na beogradski aerodrom i hitno transportovana u KBC Bežanijska kosa, gde su naši lekari učinili sve da joj pomognu, mladoj devojci nije bilo spasa.

Kako je ranije naveo izvor Telegraf.rs, kada su Morgan otvorili naši lekari, videli su da ona ima takozvanu abdominalnu katastrofu.

- Kada je prebačena u KBC Bežanijska kosa, lekari te ustanove su isključili emboliju pluća. Uradili su pneumoangiografiju i videli da je u stvari problem u trbuhu. Trbuh je bio gangrenozan. Trbušni zid je bio crven i na mestima troakara. Na tim mestima gde su bili ožiljci, rane od tih troakara je curao gnojni sadržaj, pomešan sa crevnim sadržajem. Kada ju je hirurg otvorio, našao je u trbuhu, klasičnu abdominalnu katastrofa. U toj situaciji ništa drugo nije moglo da se uradi, sem da se to resecira, da se spoji crevo i da se obezbedi obilna drenaža tog zapaljenskog dela. Ona je svakako bila loša, teško se i hemodinamika kod nje uspostavljala, imala je sve znake septičnog šoka, imala je već dva septična infarkta miokarda. Jedan prilikom prijema, drugi posle drugog, trećeg dana od ove druge operacije spasavanja života. Ona je jednom operisana u Istanbulu, a jednom u Beogradu- rekao je naš izvor.

Foto: printskrin

 

Morgan je preminula četiri dana kasnije.

U četvrtak se povodom Morganine smrti oglasio i hirurg koji ju je operisao u Turskoj. On tvrdi da nije moguće da je devojka preminula od septičkog šoka i tvrdi da je umrla od plućne embolije koja se stvorila tokom leta. Ovakav stav lekara razbesneo je Erin.

Majka krivi turskog lekara

- Za sve je kriv jedan hirurg i njegovo ime je Serkan Bail. On je jedina osoba koja je operisala moju ćerku i jedini je odgovoran. Za njega imam pitanje kako je moguće da nije video da je pogrešio, kako je mogao da je u takvom stanju pusti da putuje i kako može da kao ljudsko biće opravda svoje postupke? Vlasti u Srbiji i Velikoj Britaniji, britanska ambasada i tužilac u Srbiji znaju da je za smrt moje ćerke odgovoran lekar koji ju je operisao - rekla je neutešna majka.

Dobila zvanične rezultate obdukcije iz Beograda

Morganina majka kaže da je dobila zvanične rezultate obdukcije iz Beograda, ali da zbog istrage koja je u toku ne može da otkriva detalje. Dodaje da još uvek čeka na dokumentaciju iz Velike Britanije.

- Sva dokumetacija je još uvek uz moju ćerku. Sva papirologija, čak i njen izvod iz matične knjige rođenih su trenutno kod mrtvozornika. Kada budem dobila te papire i kada budem mogla da pričam o tome naravno da ću sve da objavim javno kako bi se saznala istina - kazala je ona.

Erin ima novi cilj

Svesna je da njene ćerke više nema, ali će zauvek pamtiti njene poslednje reči, iako se radilo o glasovnoj poruci.

- Nakon operacije ćerka nije mogla da razgovara sa nama. Poslala je glasovnu poruku u kojoj je rekla da je u bolničkom krevetu, nije zvučala dobro. Rekla je da ima bolove, da neće moći da nas pozove dok ne stigne na turski aerodrom i da nas voli. To je poslednje što mi je rekla-  rekla je Erin.

Da je znala da njena ćerka planira da ode na tako rizičnu operaciju verovatno bi pokušala da je spreči, međutim, u to vreme nisu razgovarale. Iako svoju ćerku nije uspela da spase, cilj joj je da od ovako rizičnog zahvata odvrati druge mlade ljude.

- Rekla mi je tek kada se sve to završilo. Svim mladim ljudima koji razmišljaju da se opuste u ovako nešto želela bih da poručim da se ne upuštaju u tako nešto. Treba da budu zadovoljni svojim telom, svojim izgledom. Treba da naučite da volite sebe zbog onog što je unutra, a ne onog što je spolja - rekla je nam je neutešna majka mlade Morgan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija