• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2024

22:49

I ja se borim! Obeležen je Svetski dan dece obolele od raka

NURDOR

Društvo

I ja se borim! Obeležen je Svetski dan dece obolele od raka

Podeli vest

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je juče u 33 grada širom Srbije, uz podršku volontera i donatora, obeležilo Svetski dan dece obolele od raka. Pod sloganom „I JA SE BORIM!“ ove godine kampanja je bila posvećena skretanju pažnje na prava dece u bolnici i humano lečenje.

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi 252 ljudi je dalo krv, a NURDOR je u donatorskim kutijama na događajima u 33 grad1 prikupio sredstva u iznosu od 2. 853 875,00 dinara. Od srca se zahvaljujemo svim građanima koji nam veruju i prepoznaju koliko je za celu zajednicu važno ovo što radimo.

- U ime NURDOR-a, svih naših prijatelja i volontera, kao jedna od roditelja iz NURDOR-a, želim svima da zahvalim na podršci, ali i na tome što pomažete rad NURDOR-a u toku cele godine. Važno je da svi zajedno budem podrška deci koja se leče i da kao društvena zajednica pokažemo razumevanje i empatiju. To nije važno samo zbog porodica koje prolaze kroz lečenje, već i zbog svih nas i budućnosti kakvu želimo da stvaramo - poručuje Marija Đurović, mama izlečenog deteta i članica NURDOR-a.

Foto: NURDOR

 

Još jednom skrećemo pažnju da u Srbiji ne postoji pedijatrijski kancer registar, što je od izuzetne važnosti za praćenje broja obolele dece, vrste dijagnoza i primenjenih terapija, a što sve može biti od izuzetnog značaja na putu do izlečenja.

Takođe, brojne su oblasti u kojima možemo lečenje unaprediti i učiniti humanijim i manje bolnim za decu. Od neizmernog je značaja da svako dete koje se leči od raka kroz to lečenje prođe sa što je moguće manjim traumama i sa što manje bola. Lečenje ne mora da znači da detinjstvo tog trenutka prestaje i da mora da čeka potpuno ozdravljenje. Svako dete ima pravo da bude dete u svakom trenutku i u svakoj prilici i zajedničkim snagama, udruženi, možemo to da im obezbedimo. 

 

Deca obolela od raka su istinski heroji, oni koji ne nose plašt i vode svoje najveće borbe u tišini. Hajde da budemo njihov glas i da im pokažemo da u toj borbi nisu sami. I mi se borimo sa njima i za njih! NURDOR će to nastaviti da radi svakog dana!

Zahvaljujemo se na podršci svim prijateljima i donatorima koji su omogućili obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija