• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

07.03.2024

10:39

"Hoću silikone za rođendan": Beograđanka na muci nakon što joj je ćerka saopštila šta želi za punoletstvo

Shutterstock, Pexels

Društvo

"Hoću silikone za rođendan": Beograđanka na muci nakon što joj je ćerka saopštila šta želi za punoletstvo

Podeli vest

Mama, hoću za rođendan silkone. Punim 18 godina i imam pravo na to odlučujem o tome kako ću izgledati, priča Milena.K, majka srednjoškolke koja želi da ugradi silikone.

Da je modni trend odavno već zavladao među devojkama koje imaju više od 20 godina, to više nije neuobičajeno, ali kada devojčica poželi silikone za 18.rođendan, nameće se pitanje koliko je ona spremna da donese pravu odluku, i kako roditelj u tom momentu treba da se postavi.

- Nekoliko meseci pre 18. rođendana ćerka je došla i rekla da želi silikone za poklon. U prvi mah, nisam želela da se upuštam u razgovor, a onda me je podsetila da će proslavu odložiti dok ne prođe opreacija, te ako joj ne dozvolim zahvat, da će ona to sama rešiti kad bude postala punoletna - počinje priču Beograđanka, koja je ovih dana na mukama zbog želja svoje ćerke.

Kako pojašnjava, prema njenom mišljenju još uvek je rano, ali činjenica da će ona biti punoletna i da će zaista moći sama da odlučuje, navela je majku na razmišljanje kako da se postavi.

Ne bih da zvučim staromodno, ali meni je zaista šokantno da dete od 17 i po godina traži hijaluronske filere za usne i silikone u grudima. Istina, suprug i ja nismo strogi roditelji, ali ovakve stvari su nam zaista nedopustive. Do pre dve godine bila je poslušna, bavi se sportom, govori tri jezika, divna devojka, ali za sve ovo je tako rano. Međutim, činjenica da će ona to moći da uradi samostalno, jer ne samo da ima ušteđevinu, nego biće punoletna, uprkos trudu da je odgovorim, nisam uspela, pa sam rešila da se uključim u celu priču i da prolongiramo sve. Zaista je rano i nepotrebno, iskrena je Milena.

Beogradski plastični hirurg objašnjava da to nije ništa novo, i da takvi zahtevi stižu godinama unazad.

Dolaze roditelji i dovode ćerke, dolaze i one same. Punoletne su osobe, moje je da im skrenem pažnju da li treba to da rade ili ne. Došla je nedavno devojka koja ima izuzetno male grudi, to samo po sebi stvari pritisak i komplekse. Zamolio sam je da se posavetuje i sa majkom, i da dođu zajedno. Nikada ne radimo sa tako mladim osobama zahvate, jer iako su punoletne, zaista nemaju praMeđutim, dolaze na konsultacije mlade devojke uek punoletne koje imaju pristojan obim grudi i traže još veće, onda ako procena kaže da to ne ide, ne radimo. Kada su mlade osobe u pitanju, uvek tražim roditelje i da se to radi u dogovoru sa njima. Međutim, dolaze nam sa raznim zahtevima, kaže hirurg.

Trend hijaluronskih usana prisutan je godinama unazad, pa i tinejdžerke nisu izuzetak koje bi da izbrše korekciju. Ipak, stručnjaci su složni, i odbijaju da rade maloletnim osobama.

- Nikada nisam radila hijaluron maloletnim osobama, a s druge strane, umem i da ih odvratim ako smatram da to ne bi lepo "leglo". Devojke kada krenu da rade usne, uvek sledeći put hoće više, a to može izgledati kako ne treba, objašnjava dermatolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15