• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

17:08

Evo kada počinje izgradnja memorijalnog centra u "Ribnikaru"! Ministarka prosvete o tome ko daje idejno rešenje!

Jovica Cvetković, Zoran Sinko

Društvo

Evo kada počinje izgradnja memorijalnog centra u "Ribnikaru"! Ministarka prosvete o tome ko daje idejno rešenje!

Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila za TV Prva da očekuje da će projekat izgradnje memorijalnog centra u OŠ "Vladislav Ribnikar" biti završen do kraja godine.

Prema njenim rečima, projekat izgradnje trebalo bi da bude gotov u ovoj godini, a sa izgradnjom će se početi kada se steknu svi uslovi, kao što su lokacija i gabariti memorijalnog centra, kao i usaglavašanje o idejnoj poruci koju bi centar trebalo da pošalje.

- Radna grupa koja je formirana i vezana za aktivnosti oko memorijalnog centra već je imala svoju prvu sednicu i donela poslovnik o radu. Idejno rešenje za to kako će izgledati memorijalni centar će sigurno proisteći iz velikog broja konsultacija, ali će urbanisti, arhitekte, psiholozi, etičari i roditelji dece koje, nažalost, više nema davati svoje ideje za idejno rešenje. Struka će, naravno, osmisliti i sadržinu i formu - istakla je Đukić Dejanović gostujući na TV Prva.

Kada je reč o rekonstrukciji dela škole gde deca idu na nastavu, Đukić Dejanović je rekla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan još pre kovid pandemije.

- Tu je kompletna instalacija jako loša i zaista je sada vreme da se napravi definitivni projekat za rekonstrukciju i proširenje škole. Letnji raspust bi trebalo da bude period kad će se krenuti sa rekonstrukcijom, kako bi deca koja idu u "Vladislav Ribnikar" imala što povoljnije uslove za učenje, obrazovanje, igru i sve ono što je deci namenjeno - rekla je ministarka.

Ona je navela i da deci treba plasirati istinu i dati im mogućnost da kroz odredjene predmete koje uče u školi, ali i kroz uticaje u vršnjačkoj komunikaciji, porodici i u razgovorima sa drugima, formiraju svoj stav i kritičko mišljenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija