• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PR

10.04.2024

15:32

Lidlova piletina, svinjetina i junetina 100 odsto od domaćih dobavljača

Promo

Društvo

Lidlova piletina, svinjetina i junetina 100 odsto od domaćih dobavljača

Podeli vest

Kompanija Lidl Srbija većinu mesa koje se nalazi u prodaji dobavlja od srpskih proizvođača, a svopileće meso, kao i junetina i svinjetina koje se prodaju u potpunosti su lokalnog porekla. Pored domaćeg porekla, u Lidlu se izuzetno vodi računa i o kvalitetu, bezbednosti i svežini mesa, što potvrđuju relevantni sertifikati i brojne kontrole koje kompanija sprovodi.

Kvalitet i bezbednost svežeg mesa koje se prodaje u Lidlu i koje je upakovano, neprekidno se ispitujeprema važećim propisima Republike Srbije i internim standardima Lidla. Pa je tako za meso posebno značajan kontrolisan proces proizvodnje „od njive do trpeze“, uz redovan nadzor uslova proizvodnje kod dobavljača.

Kvalitet i bezbednost proizvoda se osiguravaju sprovođenjem višestrukih laboratorijskih analiza, pakovanje obezbeđuje svežinu i trajnost proizvoda, dok kompanija izuzetno vodi računa i da je proizvodnja sa osvrtom na zaštitu i dobrobit životinja.

Foto: Promo

 

Prednosti upakovanog mesa u Lidlu:

- Meso ne dolazi u kontakt sa drugim vrstama mesa ili proizvoda

-  Čuva se svežina i održava se nepromenjen izgled i ukus mesa

-  Meso je zaštićeno od spoljnih uticaja, a pakovanja su higijenska, jer se pakuju u strogo
kontrolisanim uslovima

- Upakovani proizvodi su jasno označeni i deklarisani, tako da u svakom trenutku znate da
kupujete proizvod koji je testiran, kao i njegov tačan sastav

- Pakovanja su vrlo praktična za upotrebu, samo ih preuzmete iz frižidera bez čekanja u red

U Lidl prodavnice širom Srbije sveže meso se isporučuje svakog dana, a na deklaracijama ovih proizvoda istaknuti su datum klanja, datum pakovanja i rok upotrebe, kako bi se obezbedilo da potrošači budu sigurni u njegovu svežinu i poreklo. Dodatno, upakovano meso u Lidlu se čuva u frižiderima, a o bezbednosti se vodi računa i prilikom transporta, te je sveže meso na odgovarajućoj temperaturi sve vreme - dok ne stigne u ruke potrošača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija