• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2024

14:02

Selaković na obeležavanju 25 godina od smrti Milice Rakić u NATO agresiji (FOTO)

printscreen/ Instagram

Društvo

Selaković na obeležavanju 25 godina od smrti Milice Rakić u NATO agresiji (FOTO)

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas cveće na grob trogodišnje Milice Rakić povodom 25 godina od njenog stradanja u NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine i istakao da je vrhunac zločina zločin prema deci.

Selaković je rekao da je tokom NATO agresije stradalo najmanje 79 dece koja nisu bila ni legitiman vojni cilj, ni meta, već samo deca.

"Ne postoji normalan čovek koji može da ostane ravnodušan pred žrtvom malog Alekse, Bojane Tošović ili Milice Rakić koja je postala simbolom stradnaja našeg naroda u tom bezumnom bombardovnaju 1999. godine", naglasio je Selaković.

Okupljajući se iz godine u godinu ovim povodom stoji želja da se suprotstavimo zaboravu kao najvećem neprijatelju, dodao je on.

"Da kažemo da žrtve nisu zaboravljene, kao i sva zla koja su nam činili sa namerom da nam otmu naše Kosovo i Metohiju i koja su nastavili da čine do dana današnjeg" istakao je Selaković. Selaković je dodao da je bombardovanje okončano 1999. godine, ali da je agresija prema srpskom narodu i državi nastavljena do dana današnjeg.

Dodao je i da stradali pripadnici Vojske SR Jugoslavije i policije nisu bili nikakva legitimna meta, već su branili međunarodno priznatu državu članicu Ujedinjenih nacija (UN). Selaković je podsetio i da je pre nekoliko dana obeležena godišnjica napada na putnički voz u Grdeličkoj klisuri za koji je podsetio da je NATO saopštio da je predstavljao kolateralnu štetu.

"Mi nismo kolateralna šteta, mi smo narod. Činjenica je da nas nisu sve pobili, da živimo i danas, da se borimo i da čuvamo slobodarsku, nezavisnu i suverenu Srbiju. Činjenica da se borimo za svoja prava jeste dokaz da oni nisu uspeli u onome što su želeli, a dokle Srbija i srpski narod postoje - Milica Rakić će se pominjati kao primer nevinosti naših žrtava u toku NATO agresije", rekao je Selaković.

Dodao je da Vlada Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja imaju zadatak da, preko Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, čuvaju od zaborava one koji su nevino pali u burnoj prošlosti Srbije, kao i ljude koji su bili simbol borbe za slobodu i nezavisnost naroda i zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija