• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.05.2024

16:16

Milan Nikolić na svečanom otvaranju Karavana bezbednosti poručio: AMSS duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte promocije bezbednosti u saobraćaju!

AMSS

Društvo

Milan Nikolić na svečanom otvaranju Karavana bezbednosti poručio: AMSS duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte promocije bezbednosti u saobraćaju!

Podeli vest

U Somboru je danas svečano otvoren preventivni Karavan bezbednosti saobraćaja, sa ciljem da se podigne svest građana o značaju po?tovanja saobraćajnih propisa radi unapređenja bezbednosti na putevima.

Događaj su u prisustvu velikog broja građana Sombora otvorili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je važnost ovog projekta i njegov plemeniti cilj:

Projekat smo simbolično nazvali Karavan bezbednosti saobraćaja, jer je naša zamisao da zajedno sa partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju. Saobraćaj je jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života. Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote.

Foto: AMSS

 

Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda, često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo zagarantovano i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nezgodu dovoljan je jedan trenutak nepažnje. Sa nama su u Somboru partneri, koji će biti i u ostalim gradovima, sa kojima želimo da zajednički unapređujemo stanje bezbednosti u saobraćaju- rekao je Ivica Dačić.

Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije pozdravio je sve učesnike i naglasio značaj ovakvih akcija.

Foto: AMSS

 

Čast mi je i zadovoljstvo da sam danas ovde ispred Auto-moto saveza Srbije, institucije koja duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte koji se tiču bezbednosti u saobraćaju. Trg Svetog trojstva u Somboru danas je obojen u najlepše boje i siguran sam da će građani ovog grada, kroz zabavu i igru, naučiti i podsetiti se svih saobraćajnih propisa. Na drugoj strani Trga imamo primere vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, kao podsetnik kakvu koncentraciju i odgovornost zahteva učestvovanje u saobraćaju, bilo da je reč o pešacima, biciklistima ili vozačima automobila.  Auto-moto savez Srbije duže od 50 godina organizuje takmičenje o poznavanju saobraćajnih propisa " Šta znaš o saobraćaju", a poslednje dve godine naši mališani su prvaci Evrope. Mislim da je vreme da osnovci iz Sombora sledeće godine budu, kako državni, tako i evropski prvaci i pozivam ih da se zainteresuju za ovo takmičenje i u što većem broju da učestvuju, rekao je Milan Nikolić.

Karavan bezbednosti saobraćaja  sastoji se od brojnih radionica, predavanja, javnih časova o bezbednosti saobraćaja na putevima, a nakon Sombora, tokom maja i juna, putovati u Bor, Kruševac, Valjevo, Novi Pazar i Pirot.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20