• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2024

11:36

Položen kamen temeljac: Počinje izgradnja obrazovnog kampusa u Beogradu na vodi (VIDEO)

informer.rs

Društvo

Položen kamen temeljac: Počinje izgradnja obrazovnog kampusa u Beogradu na vodi (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i prvi potpredsednik vlade Siniša Mali prisustvovali su početku izgradnje obrazovnog kampusa u Beogradu na vodi.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da joj je draga da su se danas okupili povodom izgradnje vrtića i škole.

- Ulaganje u decu, u obrazovanje najbolji mogući način da ulažete u budućnost jedne zemlje. Ovo nije vrtić, niti škola za privilegovane, ovo je državni vrtić. Posetila sam pre nekog vremena fenomenalnu školu u Ubu, nakon te smo dobili modernu školu u Sjenici, sada smo ovde. Kada završimo ovde, to će postati standard - istakla je Brnabić.

On je istakla d bez ulaganja u decu, ljude i obrazovanje, nema ulaganja u budućnost.

- Ponosna sam što smo životni standard građana barem tri puta povećali. Želim da čestitam čitavom timu, predsedniku Vučiću i Siniši. Oni su prvi verovali, mi smo ih sledili - napominje Brnabić.

Nova faza

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je mnogo srećan što je danas tu.

- Ovo je nova faza. Krećemo sa izgradnjom vrtića i škole. Svoje najranije dane mališani će imati priliku da provedu ovde. Objekte gradimo zbog ljudi. Jedna investicija bukvalno gura drugu i tera nas da budemo još uspešniji - kazao je Mali.

On je istakao da je Srbija domaćin Ekspa 2027 i da na pravi način moramo predstaviti svoju zemlju.

- Ekspo, Beograd na vodi, sve su to projekti koji pospešuju našu ekonomiju. Od najružnijeg dela Beograda uspeli smo da napravimo ovakvo gradilište. Prvo poluvreme je iza nas, krećemo u drugo - istakao je ministar.

Svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za školu i vrtić je na prostoru iza zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice (Savski trg).

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izrazila je zadovoljstvo zato što se na atraktivnoj lokaciji razgovara o deci i obrazovanju.

- Atraktivna lokacija za Beograd je uvek atraktivna lokacija za čitavu Srbiju. Zbog čega? Zbog toga što 'Skok u budućnost' ne vidimo bez mališana, 400 učenika će ispuniti prostore osnovne škole, čiji kamen temeljac danas postavljamo. Na površini od 800 kvadrata biće vrtić u kome će deca učiti po modelu svojih vaspitača, zahvaljujući sopstvenoj kreativnosti i sopstvenim idejama - rekla je Đukić Dejanović.

Direktorka kompanije Belgrade Waterfront Zorana Burlić rekla je da je zadovoljstvo što se polaže kamen temeljac za izgradnju najmodernijeg obrazovnog kapaciteta u Srbiji.

- Danas postavljamo kamen temeljac koji simbolično predstavlja početak izgradnje jednog objekta, ali u ovom slučaju ne samo to, nego i postavljanje temelja znanja, napretka i razvoja jednog pušta. Školu čine nastavnici, školu čine profesori, a pre svega čine đaci i mi smo se zaista trudili da stvorimo jedno impresivno i inovativno okruženje za njih da uživaju u sticanju novih znanja i veština koje će im za život trebati -  rekla je Burlić.

Škola će imati moderne učionice, imaće specijalizovane kabinete, imaće veliku fiskuturnu salu sa košarkaškim terenom, imaće mini botaničku baštu i puno sadržaja za rad i uživanje na otvorenom. U dvorištu škole nalaziće se brojni sportski tereni i učionica pod vedrim nebom.

Uporedo sa početkom izgradnje škole počinje se izgradnja najmodernijeg državnog vrtića, a oba objekta se nalaze u neposrednoj blizini izgrađene stare Pošte koje će u budućnosti imati interaktivan dečji muzej i dečje pozorište čime će se u potpunosti upotpuniti sadržaj za najmlađe generacije.

Brnabić, Mali, Đukić Dejanović, Vujović su zajedno položili kamen temeljac za izgradnju škole i vrtića i ostavili poruke u vremenskoj kapsuli za buduća pokoljenja.

Ceremoniji je prisustvovao i naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija