• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.06.2024

10:13

Padali su po ulici i samopovređivali se... Hitna pomoć i ovog vikenda imala pune ruke posla

Shutterstock, Pexels, PngWing

Društvo

Padali su po ulici i samopovređivali se... Hitna pomoć i ovog vikenda imala pune ruke posla

Podeli vest

Ekipe Hitne pomoći u Beogradu imale su pune ruke posla. Prema rečima doktorke Gordane Pavlović do sada je obavljeno 116 poziva, od toga 25 na javnom mestu, a dogodile su se i dve saobraćajne nezgode.

Ipak, prema njenim rečima, najviše problema pravili su građani u alkoholisanom stanju.

Dogodila su se dva sudara, izdvojićemo ovaj koji se dogodio jutros u 4 i 12 na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića. Došlo je do prevrtanja automobila, na svu sreću lakše je povređen muškarac 43 godine. On je zbrinut na licu mesta i prevezen na Urgentni centar radi dalje dijagnostike i eventualnog lečenja - kaže dr Pavlović.

Nešto pre ponoći dogodio se i požar na Čukarici u Šavničkoj ulici. Kako kaže dr Pavlović, niko nije povređen u požaru, ali je zbog cele situacije pacijentu pozlilo.

Pacijent je srčani bolesnik i zbrinut je na licu mesta.

Najviše muka i ovog puta lekarima Hitne pomoći su zadavali alkoholisani građani. Zbog prekomerne količine alkohola mnogi su padali i povređivali se.

Mnogo alkoholisanih zaista u toku noći, puno njih koji su zato što su bili pod dejstvom alkohola pali i povredili se, bilo je i tuča usled alkoholisanih stanja, tako da zaista mnogo takvih poziva - kaže dr Pavlović.

- U toku noći najviše su se javljali hronični pacijenti, astmatičari, srčani bolesnici zbog gušenja i bolova u grudima, kao i hipertenzije. Na sreću, mnogima smo pomogli savetima - kaže dr Pavlović.

Ističe da nagle promene, poput ove koja će biti danas, ne pogoduju hroničnim pacijentima.

- Mi savetujemo uvek da prvenstveno piju svoju redovnu terapiju. To je osnovno. Ukoliko im nije dovoljno, ne osećaju se dobro, većina njih i sami znaju kako da odreaguju - kaže dr Pavlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija