• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

16:32

U okviru manifestacije „Veliki srpski sabor“: Direkcija za vodne puteve ugostila delegaciju JU Vode Srpske! (FOTO)

JU Vode Srpske

Društvo

U okviru manifestacije „Veliki srpski sabor“: Direkcija za vodne puteve ugostila delegaciju JU Vode Srpske! (FOTO)

Podeli vest

Direkcija za vodne puteve ugostila delegaciju JU Vode Srpske U okviru manifestacije „Veliki srpski sabor“ koja je zakazana za subotu 8. jun, Direkciju za vodne puteve posetila je delegacija JU „Vode Srpske“ Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun 2024. godine u Beogradu okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske.

Pored zajedničke sednice dve vlade i najavljenog kulturno-umetničkog programa koji će u prestonici Republike Srbije okupiti hiljade učesnika i posetilaca, biće predstavljena i usvojena posebna deklaracija o saradnji dve države. U sklopu zvanične delegacije Republike Srpske, predstavnici JU „Vode Srpske“ posetili su Direkciju za vodne puteve.

Direktor Aleksandar Pantelić ugostio je direktora „Vode Srpske“ gospodina Miroslava Milovanovića, finansijskog direktora i narodnog poslanika Milana Trninića i pomoćnika direktora za pravne poslove JU“Vode Srpske“, Budimira Ignjatova.

Nakon inicijalnog predstavljanja predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora Pantelića, pomoćnika ministra za vodni saobraćaj Predraga Petrovića i direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića, direktor „Vode Srpske“ se zahvalio na dobrodošlici uz nadu da će naše državne institucije u budućnosti uspešno sarađivati na zajedničkim ciljevima koji su pred nama.

Prijem koji je organizovan u svečanoj sali Direkcije bio je prilika da se predstavnici institucija dve države bolje upoznaju i prodube uzajamnu saradnju, razmatrani su problemi sa kojima se vodoprivredna preduzeća susreću kao i predlozi memoranduma i sporazuma koji bi trebalo da budu predstavljeni i potpisani u narednom periodu.

Foto: JU Vode Srpske

 

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Predrag Petrović je ispred nadležnog ministarstva poželeo toplu dobrodošlicu, uz poruku da je ideja o organizovanju ovog susreta sprovedena nakon prepoznate potrebe da se odnosi srodnih institucija i preduzeća učvrste i time otvori prostor za još boljom saradnjom.

Direktor Direkcije Aleksandar Pantelić uputio je reči zahvalnosti za ovu značajnu posetu predstavnika „Voda Srpske“ i poželeo u budućnosti što bolju saradnju dva preduzeća. Gospodin Pantelić je podsetio okupljene da je u avgustu 2023. godine organizovan sastanak ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Gorana Vesića i ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, gospodina Nedeljka Čubrila, gde su dogovorena pitanja saradnje na važnim državnim i infrastrkturnim projektima, i da je ovaj susret samo nastavak politike dobre saradnje i prakse koja je dogovorena i koju mi danas treba da nastavimo.

Direktor je napomenuo nekoliko značajnih investicija koje su izuzetno važne za obe strane, četiri nove saobraćajnice, novi most preko reke Save, rekonstrukcije graničnih prelaza i druge pozitivne projekte koji imaju za cilj da ojačaju i poboljšaju odnose dve države.

U znak pažnje i obeležavanja ovog susreta, direktor Direkcije Aleksandar Pantelić poklonio je delegaciji „Voda Srpske“ primerke knjige resornog ministra Gorana Vesića „Knjiga o Beogradu“, koja čini skup kolumni objavljenih u dnevnom listu „Politika“ u periodu od dve godine, u kojima je gospodin Vesić pisao o istoriji Beograda i drugim zanimljivostima vezanim za glavni grad Republike Srbije. Po završetku zvaničnog prijema u centralnoj zgradi Direkcije za vodne puteve, za goste i prisutne je organizovan obilazak Narodnog pozorišta, Doma vojske kao i Muzeja Đure Jakšića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija