• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2024

10:26

Važna poruka patrijarha Porfirija: Ne sabiramo se protiv bilo koga, već za dobro svoje i svih oko nas!

Informer.rs/printscreen

Društvo

Važna poruka patrijarha Porfirija: Ne sabiramo se protiv bilo koga, već za dobro svoje i svih oko nas!

Podeli vest

Patrijarh SPC Porfirije poručio je nakon molebana u Hramu Svetog Save, u okviru Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska", da se srpski narod danas sabira za duhovno jedinstvo i mir među svim ljudima i svim narodima, za naše dobro, ali i dobro svih koji žive sa nama i oko nas.

- Sabiramo se u jedno, braća i sestre, da bismo darove dobijene od Boga upotrebili za dobro zbog svega i za sve, rečju, ne sabiramo se protiv bilo koga, nego se sabiramo za dobro najpre svoje ali i svih koji žive sa nama i oko nas - rekao je patrijarh u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i najviših zvaničnika Srbije i  Srpske, članova vlada i građana.

Naglasio je da svaki drugi cilj i sadržaj sabiranja nije naš i neće i ne može biti blagosloven.

- Samo kada znamo ko smo i kada čuvamo i negujemo pravoslavni način života i vrednosti, kada sledimo svetosavski i kosovski zavet, mi dobro znamo ko smo - naglasio je patrijarh.

On je istakao da je Svesrpski sabor počeo u sabornom i zavetnom hramu posvećenom svetitelju Savi, duhovnom rodonačelniku našeg roda, da se pomolimo Bogu za jedinstvo duhovno i za sabornost našeg naroda, kao i za mir među svim ljudima i svim narodima. 

- I zaista nema boljeg mesta za sabiranje i saborovanje, nema pogodnijeg mesta za početak svakog dobrog i blagoslovenog dela od Doma Božijeg. Jer kao što Hristos kaže, gde su dva ili tri sabrana u ime moje, onda sam ja među njima. Zato drugo ime za crkvu i jeste sabor. Sabrani u crkvi, jedno smo sa Bogom, a kada smo jedno sa Bogom, onda smo svi jedno među sobom - naveo je Porfirije.

Dešavanja na svesrpskom saboru pratite u posebnom BLOGU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija