• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2024

15:19

Sunce prži, jedva se diše! Ovo su trenutno najtopliji gradovi u Srbiji!

informer/printscreen

Društvo

Sunce prži, jedva se diše! Ovo su trenutno najtopliji gradovi u Srbiji!

Podeli vest

Prema zvaničnom merenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) najtopliji gradovi u 14 sati bili su Smederevska Palanka, Veliko Gradište, Ćuprija i Zaječar sa 33 stepena Celzijusa.

Ipak, subjektivni osećaj u Ćupriji dostigao je čitavih 35 stepeni!

Toplotni talas počeo je u Srbiji, a prema najavama meteorologa danas i sutra biće najtoplije. Kako je RHMZ ranije najavio, temperatura bi mogla da dostigne čak 37 stepeni u nekim delovima zemlje.

Prema poslednjim merenjima od 14 sati, najtopliji su sledeći gradovi sa temperaturom od 33 stepena:

Smederevska Palanka

Veliko Gradište
Ćuprija
Zaječar

Foto: RHMZ

 

Ipak, u Ćupriji je u 14 sati subjektivni osećao bio kao da je 35 stepeni!

Najhladnije je trenutno na Kopaoniku, gde je izmereno samo 20 stepeni. U Beogradu i Nišu je izmeren 31 stepen, dok je u Novom Sadu za jedan stepen prijatnije.

Cela Srbija pod meteo alarmom

Zbog visokih temperatura i danas je u većini Srbije na snazi žuti meteoalarm, dok je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi narandžasti meteoalarm.

Foto: RHMZ

 

Narandžasta boja znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Upozorenje se odnosi na visoke temperature.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Temperatura pada za deset stepeni! Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru!
Društvo

Temperatura pada za deset stepeni! Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), danas i sutra će biti najtopliji dani od početka godine, s maksimalnim dnevnim temperaturama koje bi mogle dosegnuti čak 37 stepeni Celzijusa. Međutim, već od utorka se očekuje pojava nestabilnosti, što potvrđuje i meteorolog amater Marko Čubrilo. On ističe da će od utorka biti veoma toplo uz lokalnu pojavu nestabilnosti, a ponegde te nestabilnosti mogu biti veoma jake.

09.06.2024

13:42

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija