• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2024

21:31

Da li je ovo moguće? Beograđani se u Nišu najeli za male pare, oduševile ih cene, a tu nije kraj!

Shuterstock

Društvo

Da li je ovo moguće? Beograđani se u Nišu najeli za male pare, oduševile ih cene, a tu nije kraj!

Podeli vest

U jednom niškom restoranu koji se nalazi u samom srcu grada može da se dobije doručak, limunada i espreso za 590 dinara!

Iako živa bije do 30 podeoka, a nema ni deset sati Nišlije su uveliko na ulicama. Kažu da su željni sunca nakon kiša koje su bile prošle nedelje. Kafići i restorani skoro pa puni, a cene za turiste milina.

- Došli smo iz Beograda na dva dana u Niš. Nismo bili sigurno 15 godina. Prespavali smo u apartmanu za 2.500 dinara. Žena nas čak nije ni pitala koliko će nas biti, već nam je u startu rekla da ima mesta za četvoro. Bilo nas je dvoje, ali da smo doveli još neko društvo ne bi pravili problem. Ono što je odmah primetno je da su svi ljubazni, nasmejani, nigde ne žure. Mada bio je vikend, ne znam kako je radnim danima - priča nam Beograđanka A. Đ i dodaje:

- Nakon što smo izašli iz apartmana uputili smo se na doručak. Gde ćemo, šta ćemo, ajde u centar. Mora da ima mesta, nije podne. Tamo u jednom kafiću, restoranu nađosmo jedno slobodno. Ljudi piju kafu i limudanu i to nekoliko stolova oko nas. Nije mi jasno zašto baš to. Deset sati ujutru, a ono navala. Potražili smo jelovnik od konobarice i tad shvatili o čemu se radi. U kafiću možeš da dobiješ doručak, espreso i limunadu ua 590 dinara. Akcija je svakog dana do 11h.

Foto: Shutterstock

 

Beograđanka kaže da su odabrali doručak po želji i hteli da poruče domaću kafu, ali nije je bilo.

- Suprug je poručio gazirani sok, espreso i doručak, a ja omlet sa slaninom i espreso. Devojka mi je uz to donela i dve limunade jer su one gratis. Inače, kafa je sigurno oko 220 dinara, limunada od 130 do 170 što je skoro 400 i doručak dobiješ za 200 dinara. Toga nema ni u pekari. Oduševili smo se, a ni porcije nisu male, možeš da se najedeš.

- Svi gosti čekali su svoj doručak, oni znaju za ovu "akciju". Ima dosta turista, slikaju se pored čuvenog Kalče, a mi smo se pošteno najeli za male pare. Račun smo platili oko 1.300 dinara zbog onog gaziranog soka koji je bio 210 dinara - ispričala nam je Beograđanka koja će sigurno ponovo posetiti ovaj grad već na leto.

Inače, dodala je i da su cene u marketima i prodavnicama identične kao u Beogradu, ali da su u kafićima dosta niže.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija