• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

15.06.2024

17:17

Pakleno do kraja leta, a onda šok: RHMZ objavio dugoročnu prognozu za leto i jesen

Zoran Sinko

Društvo

Pakleno do kraja leta, a onda šok: RHMZ objavio dugoročnu prognozu za leto i jesen

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je sezonsku prognozu za leto i jesen 2024. godine.

Pogledajte kakvo nas leto očekuje, ali i kakvi će biti jesenji meseci.

Jul

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 19.5ºS.

Foto: Shutterstock

 

 

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 31.2ºS. . Srednja mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 25 mm.

Avgust

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha oko 19.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31.4ºS.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Mesečna suma padavina tokom avgusta biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 25 mm.

Septembar

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.3ºS.

Oktobar

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 9.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji.

Novembar

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 4.4ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.0ºS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Amerika imala savršen plan u Evropi! Evo kako su od celog kontinenta napravili svoju koloniju!
Live TV

Amerika imala savršen plan u Evropi! Evo kako su od celog kontinenta napravili svoju koloniju!

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su pokušaji sa zapada da izoluje Rusiju propali. Sa druge strane, njegova poseta Severnoj Koreji izazvala je tenzije na Zapadu. O ovome, ali i o sve težoj situaciji u Gazi govorili su, u emisiji "Rat uživo", prof. dr Stevica Deđanski, analitičar i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se iz Nemačke politikolog Andreja Lović koji je govorio o novim unutrašnjim problemima koje ima ova država.

19.06.2024

19:53

Amerika se trese od sastanka Putina i Kim Džong Una! Dva lidera potpisala ugovor koji Zapadu nikako ne odgovara! (VIDEO)
Live TV

Amerika se trese od sastanka Putina i Kim Džong Una! Dva lidera potpisala ugovor koji Zapadu nikako ne odgovara! (VIDEO)

Vladimir Putin prvi put posle 24 godine posetio je Severnu Koreju. Kremlj je ovaj događaj opisao kao prijateljsku državničku posetu, ali Amerika je zabrinuta zbog saradnje dve države. Predsednik Putin pohvalio je Severnu Koreju za pomoć Rusiji u ratu u Ukrajini. Nakon posete Severnoj Koreji, Putin planira i posetu Vijetnamu. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Slobodan Dimitrijević iz Srpsko ruskog pokreta i Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

19.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija