• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

17.06.2024

14:08

Informer na licu mesta! Ovo je mesto na kome je Milan nestao prošlog ponedeljka (FOTO)

D.K./Informer

Društvo

Informer na licu mesta! Ovo je mesto na kome je Milan nestao prošlog ponedeljka (FOTO)

Podeli vest

Milan Đorđević (41), farmaceut iz Niša nestao je prošlog ponedeljka na Suvoj planini, a celonedeljna potraga za njim nije dala rezultat.

Planinari, alpinisti, šumari, prijatelji, meštani suvoplaninskih sela, policajci, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja, pretražili su sve staze koje vode od izletišta Bojanine vode, gde je Milanov službeni automobil pronađen, do planinskih vrhova,  i sela u podnožju planine – Vete i Kosmovca, ali od Milana ni traga ni glasa. Pretražene su i planinske litice, zbog bojazni da se Milan nije okliznuo sa planinske staze i pao u neki od ponora, ali ni tamo nije pronađen nikakav trag. 
Naš sagovornik uključen u potragu kazao je da su pojedine predele Suve planine, poput brda na kome se nalazi osmatračnica pregledali više puta, kako bi bili sigurni da im neki trag nije promakao.

Osmatračnica se nalazi na brdu koje je na samo desetak minuta hoda udaljeno od mesta gde je Milanov automobil pronađen. Put i staza koji vode do osmatračnice su široki i tu bi se primetio i najmanji trag, ali je svuda okolo šuma, a na pojedinim mestima i visoka trava i žbunje. To smo brdo uzduž i popreko prošli nekoliko puta, a prošla ga je i vojska sa svojim psom i ništa nismo pronašli“, rekao je naš sagovornik. 
Prema njegovim rečima, nekoliko puta je pregledana i staza koja vodi do Devojačkog groba jer je i oko nje gusta šuma, tako da i tu postoji mogućnost da odmah ne primetite neki trag. 

Svih proteklih dana pažljivo smo posmatrali nebo iznad tog dela Suve planine na kome se Bojanine vode nalaze, ne bi li, ne daj bože zapazili ptice grabljice koje se okupljaju i kruže kada se na zemlji nalazi telo čoveka ili neke veće životinje. Nigde nismo zapazili ni jedno jato ptica. Prolete, ima ih, ali nigde u većem broju i ni na jednom mestu nisu kružile“, rekao je naš sagovornik. 

Foto: D.K./Informer

 

Prijatelji nestalog farmaceuta su proteklih dana na više mesta pored puta koji vodi do Bojaninih voda električne stubove oblepili posterima sa njegovom fotografijom, telefonom policije, telefonom brata  i natpisom traži se. 
Prijatelji su se raspitivali su kod meštana Jelašnice, Čukljenika, Gornje i Donje Studene da li su videli Milana, on je kolima morao da prođe kroz ta sela jer drugog asfaltnog puta do Bojaninih voda nema, ali niko ništa nije mogao da im kaže. Svi su voljni da pomognu,  ljudi su se i uključivali u potragu, a ako neko poznaje Suvu planinu onda su to oni, ali sve je do sada bilo uzalud“, rekao je naš izvor upućen u potragu. 
Potraga za mladim farmaceutom iz Niša počela je u ponedeljak uveče, nakon što se nije vratio s posla kući i nije javljao na privatni i mobilni službeni telefon.

Poslednji put javio se svojoj supruzi oko podneva i rekao da zbog obaveza na poslu neće stići da uzme ćerku iz vrtića, ali prema rečima njegovih roditelja, to nije bilo ništa neobično, pošto se i ranije dešavalo da ne stigne pošto je kao zastupnik velike farmaceutske kompanije radio na području cele jugoistočne Srbije. 
Njegova majka Marica kazala je za naš portal je njen poslednji susret sa sinom bio  u ponedeljak ujutru između 8 i 9.30 časova, i od tada ga nije ni videla, ni čula.
On je pre posla svratio i popili smo zajedno kafu. Pre toga je poslao neke službene mejlove. Rekao je da mora da ide službeno do Kliničkog centra, da odradi klinike. Ponudila sam ga da doručkuje, ali je odbio, a ja ga nisam ga zadržavala jer sam znala da ima obaveze”, izjavila je Marica. 
Dodala je da je taj poslednji susret bio običan susret majke i sina i nije primetila ništa čudno u Milanovom ponašanju, mada su se njegove kolege požalile da se u poslednjih mesec, dva čudno ponašao.
Kolege su rekle da je bio uznemiren, uplašen, i od jedne koleginice je potražio lekove za spavanje jer nije mogao da spava. Nama se nije žalio. Poveravao se uvek starijem bratu i ocu, ali ovog puta ni reč nije rekao, nije se požalio da ima neki problem.  Dan pre nestanka bio je mnogo srećan jer je u Beogradu na međunarodnom takmičenju njegov sin osvojio treće mesto”, istakla je Marica.
Milanov službeni automobil  pronašao je prošlog ponedeljka na Bojaninim vodama njegov rođeni brat Dejan i to uz pomoć pametnog sata koji je bio povezan sa telefonom i koji je pokazivao da je udaljen od grada 19 kilometara, što se poklapa sa vazdušnom udaljenošću Bojaninih voda od Niša. 
Milan je u momentu nestanka na sebi imao pantalone, košulju i cipele koje nisu pogodne za planinarenje. Ono što porodicu posebno brine je to što sa sobom nije poneo telefone, već su ostali u kaseti automobila, a njegov novčanik ostao je u stanu u kome živi sa suprugom i dvoje dece.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija