• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2024

15:54

Malog Petra su streljali dva puta! Porodica Golubović iz Konjica mučki ubijena pre 32 godine: Bezdušno oduzet život dva mala anđela (FOTO)

Društvene mreže

Društvo

Malog Petra su streljali dva puta! Porodica Golubović iz Konjica mučki ubijena pre 32 godine: Bezdušno oduzet život dva mala anđela (FOTO)

Podeli vest

Na današnji dan, 02.07.1992 godine brutalno je ubijena srpska porodica Golubović u Konjicu.

Bez trunke krivice, jer je čiste dečje duše ne mogu imati ni u zla vremena, bez ikakvog suđenja i presude, jer ništa loše nisu učinili, pod okriljem i u tami julske noći pre 32 godine, rafali iz oružja u rukama neljudi ugasili su živote braće Petra (7) i Pavla (5), i njihovih roditelja Đura (41) i Vlaste (35) Golubović iz Konjica.

Tokom maja i juna meseca grad Konjic u Hercegovini je gotovo potpuno etnički očišćen od Srba a muslimanske snage su se potom fokusirale na paljenje srpskih sela u opštini i prodiranje ka istoku. U gradu Konjicu su opljačkane napuštene srpske kuće a policija je sprovodila dodatne pretrage za preostalim Srbima.

Foto: Društvene mreže

 

Jedna od srpskih porodica koje su ostale bili su Golubovići, Đuro (41) i Vlasta (35) sa dvoja sina, Petrom (7) i Pavlom (5).

Đuro i Vlasta su radili kao profesori u konjičkoj gimnaziji.

Pripadnici tzv. Armije BiH su upali u kuću i pokosili ih rafalima. Preživio je samo mali Petar kojeg su zaštitila tijela ubijenih roditelja. Petar je otrčao do policijske stanice i vikao "čiko, ubiše mi roditelje i brata" na šta su iznenađeni policajci rekli "vidi mali je preživio?" a potom pozvali ubice da dođu i pokupe ga.

Ubice (Miralem Mancić, Adem Landžo i Jusuf Potur) su preuzeli Petra, odvezli ga podalje i ubili metkom u potiljak.

Ovom mučeničkom smrću, porodica Golubović ostala je upisana u srpsku istoriju, a na današnji dan svaki Srbin pomisli gde bi danas bili dečaci kojima je život bezdušno oduzet! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija