• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

04.07.2024

08:19

Izdato hitno upozorenje za Grčku, zacrnilo se nebo! Srpski turisti uslikali pijavicu, počinje stravično nevreme, a ovo su uputstva (FOTO)

Printscreen/Facebook/Grčka info

Društvo

Izdato hitno upozorenje za Grčku, zacrnilo se nebo! Srpski turisti uslikali pijavicu, počinje stravično nevreme, a ovo su uputstva (FOTO)

Podeli vest

Grčku će danas pogoditi stravične oluje, a građanima i turistima već je upućeno upozorenje u vidu SMS poruke. Juče se povodom očekivanog nevremena oglasio i ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias.

Srpski turisti koji trenutno borave u Grčkoj, već su putem društvenih mreža počeli da dele fotografije i snimke nevremena koje se sprema, a haos je počeo ranom zorom.

Kako se vidi na fotografijama koje turisti dele u Fejsbuk grupi "Grčka info", na nebu iznad Sartija već se pojavila pijavica!

Foto: Foto: Printscreen/Facebook

 

"Takozvana Pijavica ili Tromba, česta pojava na Halkidikiju", piše u jednom od komentara.

Nebo se zacrnilo, kataklizmični prizori

U Sartiju se nebo zacrnilo, a oblaci deluju kataklizmično. Kako javljaju naši turisti, situacija je ista i u Polihronu i Pefkohoriju.

 

 

Kako navode turisti, situacija deluje "nerealno i neprirodno".

Sprema se stravično nevreme

Prema prognozama, najveći problemi će se pojaviti u jutarnjim časovima na Halkidikiju i susednim oblastima (odnosno južnim oblastima okruga Solun, Ser, Kavala i Sporadi), dok će se od podneva do kasno uveče pojave proširiti na Ftiotidu, Fokidu, Vojotiju, Atiku, Korintiju i Argolidu.

"Posebna pažnja je potrebna zbog ove oluje, posebno u vezi sa munjama na kopnu i moru. Za bolju informisanost o zaštiti od munja, građani mogu posetiti sajt Civilne Zaštite", dodaje se u saopštenju ministra.

"Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji", naveo je Kikilias.

Uskoro će se sastati Koordinacioni odbor Civilne Zaštite, kako bi Vatrogasna služba, Obalska straža, ELAS, naravno Oružane snage i Lokalna samouprava prvog i drugog nivoa bili u maksimalnoj pripravnosti, zaključue se u saopštenju.

 

 

Hitno upozorenje stiglo turistima, pratite ova uputstva

Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima severne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana.

U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva, prenosi Katimerini.

"Izbegavati prelaženje bujica i potoka, pešice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbegavati dodirivanje vodovodnih cevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje", navodi se u upozorenju.

 

 

Dodaje se i da je savet, ako se neko nađe na otvorenom tokom nevremena, da se ne približava metalnim predmetima, kao što su automobili, bicikli ili oprema za kampovanje, kao i da ako je neko u moru, trebalo bi odmah da izađe.

Nevreme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Eviji.

Kako ERT prenosi, u centralnim, istočnim i severnim predelima predviđaju se kiše i oluje, a od večeri se očekuje postepeno slabljenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija