• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2024

17:23

Ako vam lopovi provale u stan, ovo nikako ne smete da radite: Poslednjih dana zabeležen povećan broj krađa!

Shuterstock

Društvo

Ako vam lopovi provale u stan, ovo nikako ne smete da radite: Poslednjih dana zabeležen povećan broj krađa!

Podeli vest

Poslednjih dana zabeležen je povećan broj provala, kako u stanove i kuće, tako i u hotelske sobe, objekte za odmor i poslovne prostorije.

Policija preporučuje da se zaštitite preventivnim merama Ne ostavljajte predmete u vozilima na vidljivim mestima.

Ne ostavljajte vrednije stvari u sobama, poput skupih telefona, novca i nakita i ne nosite ih sa sobom na plažu, radije koristite pristupačne sefove.

Bicikle i skutere, posebno električne, treba propisno osigurati. Lokalnim stanovnicima se savetuje da ne ostavljaju velike sume novca i nakita kod kuće.

Kada odlazite od kuće, bilo na kratko ili na odmor, pobrinite se da imanje ne izgleda napušteno.

Možete ostaviti upaljeno svetlo, postaviti alarmne uređaje, protivprovalna vrata ili zamoliti nekoga da dođe u stan svaki dan (upali svetlo, preuzme poštu) i tako ostaviti utisak da je neko uvek kod kuće.

Foto: Shutterstock

 

U slučaju da vam se ipak dogodi provala, ništa ne pomerajte, ne dirajte predmete i ne pospremajte, već odmah pozovite policiju. Samo u tom slučaju policija i kriminalistički istražitelji mogu kroz istragu doći do korisnih tragova koji mogu dovesti do počinioca.

Istovremeno, obratite pažnju na sumnjiva lica i vozila koja ne pripadaju lokalnom okruženju, jer mogu biti nelegalna. Ovakva zapažanja odmah prijavite policiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija