• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2024

19:14

Nevreme stiže u narednih sat vremena! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi Srbije su na udaru pljuskova sa grmljavinom

printscreen

Društvo

Nevreme stiže u narednih sat vremena! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi Srbije su na udaru pljuskova sa grmljavinom

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u narednih sat vremena na jugozapadu i jugu Srbije očekuje izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Podsetimo, talas ekstremno visokih temperatura od juče je u postepenom slabljenju i već danas se u Srbiju vraćaju letnje temperature na kojima "može da se diše".

Foto: printskrin RHMZ

 

Ipak, prema najavi RHMZ danas se u Srbiji očekuje umereno oblačno vreme, a maksimalne dnevne temperature neće prelaziti 33. podeok.

Upaljen alarm zbog grmljavine

Veći deo zemlje - centralni i sever - je bez ikakvog meteoalarma, dok je ostatak u žutom zbog grmljavine i kiše.

Foto: printskrin RHMZ

 

Današnja biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, reumatičare i srčane bolesnike. Moguće su glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.

Prethodna upozorenja RHMZ

U 13 časova RHMZ je najavio izolovanu pojavu kratkotrajnih plјuskova uz ređu pojavu grmlјavine u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

U 12.20 časova RHMZ je upozorio na izolovanu pojavu kratkotrajnih plјuskova na području Banata i Braničevskog okruga.

U 11.30 RHMZ je izdao upozorenje na pojavu kratkotrajnog pljuska na području Braničevskog okruga izolovana pojava kratkotrajnog plјuska.

Kako je upozorio u 10.30, kratkotrajna kiša sručiće se na južni Banat, kao i na područje Braničevskog okruga.

Prethodno, u 8 časova, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom u Sremu, južnom Banatu, kao i na području Braničevskog i Borskog okruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nevreme napravilo katastrofu u Arilju! Potopljena domaćinstva, pogledajte haos dan posle oluje - Vanredna situacija u 6 sela (FOTO)
Društvo

Nevreme napravilo katastrofu u Arilju! Potopljena domaćinstva, pogledajte haos dan posle oluje - Vanredna situacija u 6 sela (FOTO)

Usled jakog olujnog nevremena koje je tokom jučerašnjeg dana pogodilo Arilje u delu opštine uvedena je vanredna siuacija i to u mesnim zajednicama: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Najteža situacija je u Trešnjevici gde se voda izlila u nekoliko domaćinstava. Voda je prodrla u podrume, pomoćne objekte ali i jednu hladnjaču u kojoj je skladištena maline tek minule berbe.

21.07.2024

17:57

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija