• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2024

14:50

Izložbeni prostor za Ekspo 2027: U centru Beograda od naredne godine

Promo

Društvo

Izložbeni prostor za Ekspo 2027: U centru Beograda od naredne godine

Podeli vest

Od sledeće godine, posetioci će moći da na jednom mestu vide kako će izgledati Specijalizovana izložba Ekspo koja se 2027. godine održava u Beogradu.

U atraktivnom i modernom izložbenom prostoru u prizemlju zgrade u Kralja Milana br. 5, svi Beograđani i gosti našeg glavnog grada, imaće prilike da saznaju informacije o samoj izložbi, sadržaju i programu.

Pored toga, u pripremi je i izložbeni deo kako bi zainteresovanima Ekspo 2027 bio predstavljen na najbolji način. Iz preduzeća Ekspo 2027 Beograd ističu da su radovi na pripremi Specijalizovane izložbe u toku, i da sa nestrpljenjem očekuju novembar ove godine, kada će države učesnice krenuti sa prijavljivanjem i najavom sadržaja koji će biti na raspolaganju posetiocima tokom 3 meseca trajanja izložbe.

Foto: Informer

 

 

Direktor preduzeća Ekspo 2027 d.o.o. Beograd Dušan Borovčanin tim povodom je rekao: "Iako će najveći deo programa biti poznat nakon prijavljivanja zemalja učesnica, koje će organizovati predavanja, nastupe i učešće svojih najvećih muzičkih i sportskih zvezda i najuticajnijih predavača, građani su nestrpljivi da saznaju kako će prostor same izložbe izgledati. Zbog toga ćemo već od naredne godine u samom centru Beograda imati multifunkcionalni prostor u kome će svi moći da se informišu o tome šta nas očekuje u 2027. godini“. 

Zgrada u kojoj će biti sedište preduzeća Ekspo 2027 d.o.o, delo arhitekte Relje Kostića i njegove supruge, trenutno je u fazi adaptacije i revitalizacije s obzirom da je postojeća fasada sa oštećenim staklima, i da nije u skladu sa savremenim uslovima energetske efikasnosti. Novine na zgradi, čuvajući uspomenu na pokojnog arhitektu i njegovu ideju, upotpuniće i povećati kvalitet objekta, pružajući kako radni, tako i izložbeni prostor za potrebe uspešne realizacije Specijalizovane izložbe Ekspo 2027 Beograd.

Foto: tanjug

 

 

Podsetimo, Ekspo 2027 Beograd biće održan u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine sa temom „Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve“. Očekuje se da će se tokom 92 dana trajanja manifestacije u Beogradu okupiti više od 3 miliona posetilaca, kao i predstavnici više od 120 zemalja, koje će predstaviti svoje viđenje teme izložbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni
Istraga u toku

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. T. (31) iz Novog Sada zbog sumnje da je sa još dve osobe za kojima se traga, izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

24.07.2024

16:09

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija