• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2024

10:18

"Mislio sam da ću u Srbiji biti kratko!" Rus koji živi na selu pokazao kako pravi kozji sir: Bavi se poljoprivredom i sam pravi hranu!

printscreen

Društvo

"Mislio sam da ću u Srbiji biti kratko!" Rus koji živi na selu pokazao kako pravi kozji sir: Bavi se poljoprivredom i sam pravi hranu!

Podeli vest

Mladi Rus Gleb Fils došao je u Srbiju pre više od dve godine računajući da neće dugo ostati, međutim zaljubio se u našu zemlju i preselio na selo gde zajedno sa porodicom radi oko kuće, bašte, stoke...

On je nedavno na svom Tik Tok nalogu "glebfeels" pokazao i kako pravi sir od mleka koze koju sam čuvao.

- Kao što znate - imam kozu. I danas ću da vam pokažem kako pravim sir - priča ovaj simpatičan mladić na skoro odličnom srpskom.

Kao da je oduvek to radio, on objašnjava kako prvo mora da iscedi mleko koje potom sipa u šerpu.

- Onda operem teglu i stavim mleko na šporet gde ga držim na 35 stepeni oko pola sata - objašnjava ovaj Rus.

Nakon obrade, sir stavlja u posudu i preko njega teglu meda kako bi ga pritisnuo. To tako treba da stoji preko noći nakon čega se, pokazuje, dobija lep, čvrst sir. Soli ga...

- Mala pauza za čaj. I, sir je spreman. Možete da ga jedete kad želite. Ja sam ga pojeo za doručak - ispričao je on.

@glebfeels

Ranije nisam voleo kozji sir ali sad mi je oniljeni 🤷‍♂️😁🐐🧀❤️ ♬ Elegant classical music - BJ-AKI

Ovaj njegov snimak inspirisao je mnoge ljude koji su u komentarima hvalili njegov izbor da živi na selu i sam pravi hranu.

Netipičan način života

Rus Gleb Fils se, kako su pisali mediji, doselio sa svojom porodicom u Srbiju pre više od dve godine i vodi vrlo netipičan život za današnju omladinu. Ne privlači ga život u gradu, kao ni noćni provod i izlasci do zore. 

Naportiv, za svoj dom odabrao je selo, a tokom dana mu društvo prave - njegove ovce sa kojima se beskrajno zabavlja, a od toga i živi!

Ovaj šarmantni mladić je postao prava atrakcija na društvenim mrežama, ima hordu pratilaca, a njegovi snimci vrlo brzo postaju viralni.

Prvi put sam došao u Srbiju 2010. godine, tada samo kao turista. Prošlo je dosta vremena, čak 10 godina kada sam konačno odlučio da se preselim ovde iz Londona - rekao je Gleb za "Lepote Srbije".

Bavi se stočarstvom i poljoprivredom i uživa u malom planinskom selu sa prelepim pogledom na prirodu. Ima predivan dar za slikanje, te u slobodno vreme stvara neverovatna umetnička dela.

- Zapravo, za to su zaslužni, pre svih, moji roditelji. Oni su poljoprivrednici, tako da sam ja tu kao njihova ispomoć. Pored toga sam i prevodilac. Sada, od kako sam u Srbiji, slobodno mogu reći da sam postao influenser - kaže kroz smeh.

Želja mu je da perfektno nauči da priča srpski, i priznaje da obožava našu kuhinju.

- Iskreno, ne sećam se koja je bila prva reč koju sam naučio na srpskom, ali mogu reći da jako volim dve reči, a to su "čoveče" i "ovaj" . Što se tiče hrane, obožavam mnogo toga, a ako moram da izdvojim to bi onda bili prebranac, kupus salata, roštilj... Od pića volim rakiju - kaže Gleb.

Ističe da svako treba da postupa u skladu sa svojim željama, te da uvek treba probati i nešto novo.

- Mislim da je to u redu. Ukoliko neko misli da treba da ide, to je njegova odluka i sasvim je u redu probati nešto novo. Ja sam na sličan način došao u Srbiju i volim je jer je drugačija, dosta se razlikuje u odnosu na Rusiju i Englesku, gde sam živeo. Ljudi su dosta druželjubiviji, prijatni i topli ovde u Srbiji - smatra mladi Rus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23