• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

20.08.2024

13:11

Sutra rezultati analiza iz hotela u Krupnju gde su deca prijavila stomačne tegobe: Proverava se i voda

freepik

Društvo

Sutra rezultati analiza iz hotela u Krupnju gde su deca prijavila stomačne tegobe: Proverava se i voda

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje obavio je epidemiološki nadzor u Hotelu “Grand” u Krupnju, nakon prijave dece i odraslih da imaju stomačne tegobe, a prvi rezultati očekuju se sutra, izjavio je za Tanjug dr Igor Dragičević, specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje Šabac.

On je naveo da su po dobijanju prijave o tegobama dece 18. avgusta nadležni epidemiolog i ekipa Zavoda za javno zdravlje zajedno sa sanitarnom inspekcijom otišli na lice mesta i izvršili epidemiološki nadzor i sve potrebne mere koje se primenjuju u ovakvim situacijama - epidemiološku anketu sa svim podacima i okolnostima, uzeti su svi uzorci koje je bilo moguće uzeti, proverene sanitarne knjižice zaposlenih i naložen vanredni sanitarni pregled, a uzeti su i brisevi, kao i uzorci vode.

"Pošto trenutno na terenu Krupnja postoji problem sa restrikcijama vode, proveravali smo i flaširanu vodu i vodu iz vodovoda, kao i njihov alternativni bunar", naveo je Dragičević.

Dodao je da je praćeno stanje onih koji su otpušteni. Dragičević je naveo da je 18. avgusta dobijena informacija od pedijatrijske službe Opšte bolnice Loznica o pojavi tegoba kod dece koja su bila smeštena u hotelu Grand u Krupnju. U hotelu je bilo smešteno ukupno 130-oro dece, a 78 je prijavilo tegobe - mučninu, gađenje, povraćanje. Trenutno nema hospitalizovane dece. Deo dece je u međuvremenu napustio hotel, a deca koja su ostala nastavila su uobičajene aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Haos u Bečmenu: Nasrnuli na policajca jer im je našao drogu u džepovima
Hronika

Haos u Bečmenu: Nasrnuli na policajca jer im je našao drogu u džepovima

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podigao optužnicu protiv trojice okrivljenih iz Obrenovca i to D.K. (29) zbog krivičnog dela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika u vezi člana 33. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Neovlašeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1.

20.08.2024

12:31

sledeća vest

TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)
Live TV

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija