• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ekapija

23.08.2024

09:12

Tender i za Ekspo selo: Traži se firma za izradu plana za 810.000 kvadrata u Surčinu

Promo

Društvo

Tender i za Ekspo selo: Traži se firma za izradu plana za 810.000 kvadrata u Surčinu

Podeli vest

Preduzeće Expo 2027 doo raspisalo je tender za izradu sveobuhvatnog EXPO master plana i integrisanje u prostornu celinu za potrebe specijalizovane izložbe i angažovanje glavnog arhitekte na period od tri godine, a vrednost nabavke nije navedena.


Prostorni obuhvat master plana, kako se navodi, uključuje Ekspo kompleks 810.000 m2, u okviru kog se nalazi Ekspo lokacija (EXPO Site) površine 330.000 m2, koja sadrži i površinu paviljona učesnica od oko 100.000 metara kvadratnih.

Foto: Informer

 

 

Ekspo kompleks predstavlja skup međusobno povezanih prostornih celina i objekata u primarnoj funkciji realizacije specijalizovane izložbe Ekspo 2027 na ukupnoj površini od 81 hektar. Kompleks se sastoji od Ekspo lokacije na kojoj se realizuje specijalizovana izložba, Ekspo sela u kome se nalaze smeštajni kapaciteti, Ekspo Servisa i Ekspo Parkinga kao pratećih prostornih celina.

Ekspo lokacija (EXPO Site) predstavlja prostornu celinu sa isključivom namenom realizacije specijalizovane izložbe Ekspo 2027 na ukupnoj površini od 33 hektara koja sadrži prostore za razvoj tema izložbe u vidu tematskih paviljona, izložbene prostore, prostore za događaje, komercijalne prostore, te prateću infrastrukturu i sadržaje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija