• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

20:52

Ovog datuma stižu pljuskovi sa grmljavinom! RHMZ izdao hitno upozorenje: Nakon toplotnog talasa kreće haos!

Informer

Društvo

Ovog datuma stižu pljuskovi sa grmljavinom! RHMZ izdao hitno upozorenje: Nakon toplotnog talasa kreće haos!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje za Srbiju.

Upozorenje se odnosi na visoke temperature.

- Za vikend (24. - 25.08.) i početkom sledeće sedmice (26.08.) postepen porast temperature pa se najviša dnevna temperatura očekuje u većini mesta od 33 do 37 °C - stoji u upozorenju RHMZ od 19 časova.

Što se pada temperature i pljuskova sa grmljavinom tiče, meteorolozi se slažu - uskoro ćemo moći da očekujemo i jedno i drugo.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Tako meteorolog Marko Čubrilo kaže:

- Osim povremenih pljuskova koji se očekuju početkom nedelje (najviše u utorak) sve do oko 06.09. nema najave za bilo kakvo konkretnije zahlađenje, samo će možda posle 29.09. ponovo biti više pljuskova.

S druge strane, meteorolog Ivan Ristić padavine najavljuje nešto ranije:

- Pojavili su mi se pljuskovi kiše u modelu u utorak 27. avgusta, nadam se da će ih biti. Promena cirkulacije iznad Evrope kreće sledeće nedelje, idemo polako ali sigurno ka jeseni, još temperaturno ne ali makar po meteorološkim poljima - navodi on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija