• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2024

07:17

Vreli dani pred nama, toplotni talas ne popušta: RHMZ upalio alarme, a evo kada se očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

Vreli dani pred nama, toplotni talas ne popušta: RHMZ upalio alarme, a evo kada se očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 21, a najviša od 33 do 37 stepeni.

U Beogradu će biti takođe pretežno sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće od 17 do 21, a najviša oko 36 stepeni.

Upozorenje na visoke temperature

"Danas i sutra i početkom sledeće sedmice postepen porast temperature pa se najviša dnevna temperatura očekuje u većini mesta od 33 do 37 stepeni", navodi se u upozorenju RHMZ.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Prognoza UV indeksa

Kada je reč o UV indeksu, označen je brojevima šest i sedam, što znači da je nivo zračenja visok, a brojem osam označeno je za područje Kopaonika, gde je zračenje danas vrlo visoko.

U ovakvim slučajevima potrebno je izbegavati izlaganje direktnom suncu u periodu od 10 do 16 časova. Treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom u svim vremenskim uslovima, u svakoj sezoni. Preporučljivo je koristiti faktor zaštite od sunca SPF-30 i više, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

Prognoza za naredne dane

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar koji će na severu biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Utorak: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a mestimično se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 32 do 35 stepeni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srbi sve više štede u dinarima! Kamata u domaćoj valuti viša nego u evrima - Evo koliko možete da uštedite za jednu godinu
Društvo

Srbi sve više štede u dinarima! Kamata u domaćoj valuti viša nego u evrima - Evo koliko možete da uštedite za jednu godinu

Naši građani sve više štede u domaćoj valuti, podaci su Narodne banke Srbije (NBS). Tokom prvih sedam meseci ove godine, dinarska štednja je porasla za 27,7 milijardi dinara ili za 20,1 odsto. Iz NBS navode da je štednja u dinarima u poslednjih 12 godina povećana više od devet puta, a da za godinu dana na oročenu dinarsku štednju može da se zaradi 3.000 dinara više nego na štednju u evrima.

24.08.2024

07:05

sledeća vest

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija