• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

09.09.2024

10:50

Panika na kupalištu u Grčkoj: Dete sa zaraznom bolešću pustili na plažu, Srbi se našli u centru dešavanja

Shutterstock

Društvo

Panika na kupalištu u Grčkoj: Dete sa zaraznom bolešću pustili na plažu, Srbi se našli u centru dešavanja

Podeli vest

Opšte je poznato da su boginje jedna od najzaraznijih bolesti i da lekari obolelima nalažu strogi karantin i nikakve kontakte sa drugima. Zato ne možemo reći da je preterana objava uplašenih Srba koji su se usred plaže našli pored deteta koje ima boginje. Oni su to nazvali "epizoda boginje na plaži".

- Naime, tu smo već 10 dana i stižemo na plažu jutros i neposredno pored nas mladi par iz Makedonije sa bebom. Naš klinac oko nje, tamo vamo.... I posle nekog vremena mi u vodi, izlazimo i vidimo na 20 metara od ovog para sedi još jedan par s dvoje dece. Klinac oko 3 godine, i starija devojčica. Klinac uporno želi da priđe bebi jer su oko nje na peškiru neke igračkice. Mama od ovog klinca ga odvraća više puta, a mlada Makedonka kaze pa neka ga, nek se igra. "Ne, ne, mi imamo boginje". Makedonka skoči, pa jao nemojte mi ih nismo preležali plus sam trudna. I ovaj par se pomeri od njih za još 20 metara, i kao okej je ne dramite, mi idemo danas za Srbiju - prepričavaju čemu su svedočili.

Tada i oni, kao opareni, shvatiše da nisu preležali boginje, ni sin od 4 godine, ni oni kao roditelji.

- Par je kroz pola sata otišao sa plaže. Pa se nešto mislim, kako je moguće da neko toliko nema mozga da ne razmišlja da ima beba, male dece, trudnica na plaži i da bez pardona dovede dete s boginjama koje šeta plažom u gužvu. Pored toliko široke plaže i mesta koliko želiš. I okej, ne kažem da sad treba da im se zabrani dolazak na plažu, i bolje da klinci ranije to preleže. Ali nije šala za ostalo. Jer provereno znam kako su prolazili oni koji su sa 40 godina, sa decom ležali boginje. Tako da eto, i takve stvari se dešavaju. I što reče neko, dobro pa su rekli da ih imaju - zaključili su na kraju.

Male boginje (morbile) počinju kao svaka druga respiratorna infekcija. Od početka godine u Srbiji je registrovano 255 slučajeva morbila, a samo tokom jula meseca čak 105 i to 92 na teritoriji Novog Pazara, devet na teritoriji Beograda i po jedan u Tutinu, Ubu, Novom Sadu i Loznici.

Najveći broj slučajeva registrovan je na teritoriji Raškog okruga, u okviru epidemije u Novom Pazaru koja je prijavljena 7. maja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija