• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P. Ivković

17.09.2024

10:36

Nakon operacije mozga, Jelena ne može da hoda! Situacija je alarmantna, potrebna joj je naša pomoć

budi human

Društvo

Nakon operacije mozga, Jelena ne može da hoda! Situacija je alarmantna, potrebna joj je naša pomoć

Podeli vest

Jeleni Lazić (29) javile su se prve zdravstvene tegobe u 2023. godine, kada ej osećala jake glavobolje. Ništa nije ni slutilo na to, da će se danas, godinu dana kasnije boriti za život.

Prve tegobe javile su se 2023. godine u vidu naglih jakih glavobolja praćenih povraćanjem u više navrata nakon čega je urađen CT pregled glave a Jelena je upućena na UKCS a potom i na neurohirurgiju gde je operisana rupturirana AV malformacija uz prisustvo intraventrikularne hemoragije (I65.1 Haemorrhagia intracerebralis intraventricularis) sa posledičnim razvojem rezidualne desnostrane hemipareze i otežanim govorom i hodom ( G81.1 Hemiplegia spastica).

Nakon hospitalizacije na klinici dalje je rehabilitovana tokom 2 i po meseca u banji uz značajno poboljšanje i stabilizaciju hoda. Uspostavljen je balans sedenja i stajanja ali je i dalje prisutan otežan govor i plegija desne ruke kao i pareza desne noge.

Foto: budi human

 

 

Pokretljivost  desne ruke je ograničena uz prisutan spasticitet, oslabljen stisak šake kao i fleksije u zglobu lakta. Jelena je osposobljena je za hod uz pomoć štapa sa tri tačke oslonca. Praćena je elektrokardiografski, laboratorijski I od strane interniste i psihologa. U funkcionalnom statusu postignuto je delimično poboljšanje.

Kako bi se Jelena u potpunosti oporavila potrebno je obezbediti sredstva za nastavak lečenja koja iziskuju visoke troškove zbog čega je neophodna pomoć svih dobrih ljudi u vidu donacija.

Sredstva su joj potrebna za kontinuirane fizikalne terapije, specijalističke preglede, vežbe na lokomatu kao i logopedske tretmane.

Za Jeleninu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Jeleni!

Upišite 1625 i pošaljite an 3030.

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001811491-98

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001812540-55

IBAN:

RS35160600000181254055

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija