• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2024

14:54

Leteći simboli - Kako avioni šire EXPO poruke širom sveta

Expo2027

Društvo

Leteći simboli - Kako avioni šire EXPO poruke širom sveta

Podeli vest

Tokom istorije svetskih izložbi, avioni ukrašeni EXPO logoima jezdili su nebom, delujući kao moćni simboli inovacija, napretka i globalnog jedinstva.

Ovi brendirani avioni ne samo da odražavaju duh zemalja domaćina, već i teme međunarodnih izložbi prenose globalnoj publici, dostižući nove visine – bukvalno i metaforički.

Tradicija brendiranja EXPO aviona započela je kada je sama avijacija prerasla u simbol najsavremenije tehnologije i međunarodne povezanosti. Bilo da govorimo o EXPO izložbi u Montrealu 1967, gde se tema „Čovek i njegov svet“ savršeno uklapala sa pionirskom prirodom avijacije, ili o onoj koja se 1992. održala u Sevilji, gde se proslavljala 500. godišnjica Kolumbovog putovanja — ovi avioni su postali ikone na nebu, promovišući suštinu ljudskog istraživanja i otkrića.

Poslednjih godina, brendirani EXPO avioni u okviru izložbe u Dubaiju 2020. zaokupili su maštu miliona, šireći poruku „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“. Jedinstvene livreje ovih aviona nosile su EXPO viziju održivijeg, međusobno povezanog sveta putnicima širom kontinenata. Novi avion u floti kompanije Air Serbia nosiće upravo livreju EXPO 2027, predstojeće Specijalizovane izložbe u Beogradu. Dizajn novog aviona Airbus 330-200 odražava vizuelni identitet EXPO 2027 i razigrane forme logoa, ali predstavlja i jasnu poveznicu sa temom predstojeće izložbe ”Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve”.

Ovaj avion pridružuje se floti širokotrupnih aviona među kojima su oni koji nose likove čuvenih naučnika Nikole Tesle i Mihajla Pupina. 

Partnerstvo sa avio-kompanijama služi kao podsetnik na to kako ove globalne izložbe prevazilaze granice i okupljaju ljude da proslave ljudska dostignuća.

Foto: Expo2027

 

Ovi avioni, sa svojim živopisnim logotipima i porukama jedinstva, nastavljaju da igraju ključnu ulogu u podizanju svesti, obezbeđujući da duh EXPO izložbi ne bude ograničen samo na grad ili državu domaćina, već da se deli širom sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija