• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

07.07.2017

09:48

STRAŠNA TRAGEDIJA U NIŠU: Majka i beba umrle posle porođaja, PORODICA VAN SEBE!

Vesti

STRAŠNA TRAGEDIJA U NIŠU: Majka i beba umrle posle porođaja, PORODICA VAN SEBE!

Podeli vest

Nišlijka Ivana Kostić (32) i njena tek rođena ćerka umrle su u Urgentnom centru u Beogradu nakon komplikacija koje su nastale tokom trudnoće, ali i neposredno posle porođaja

Nesrećna žena je zbog problema sa jetrom u sedmom mesecu trudnoće iz Niša prebačena u GAK Višegradska u Beogradu, gde se 26. juna porodila carskim rezom. Međutim, Ivanino stanje se pogoršalo posle porođaja, pa je prebačena u Urgentni centar, gde je preminula 2. jula. Njena prevremeno rođena beba, koju je majka nazvala Vera, umrla je samo dva dana posle rođenja.

Problem sa jetrom
Ivana Kostić se porodila u sedmom mesecu pošto su joj pre toga uočene teške komplikacije na jetri

- Pacijentkinja Ivana Kostić kod nas je primljena odmah nakon obavljenog carskog reza. Opšte stanje je bilo jako teško i činili smo sve do poslednjeg daha da je spasimo. Kod Ivane je došlo do poremećaja faktora koagulacije krvi i akutnog popuštanja bubrega i jetre. U šok-sobi ležala je šest dana. Imala je svu potrebnu negu, terapiju i odličan tim lekara koji je na sve način pokušavao da spasi tek porođenu ženu. Nažalost, ovakvih slučajeva ima i po Evropi i svetu - otkrivaju u beogradskom Urgentnom centru.

Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu, gde je Ivana prvo primljena, oformio je komisiju i naložio unutrašnji nadzor povodom ovog slučaja.

- U četvrtak ujutru je na mejl Kliničkog centra stigla nepotpisana poruka sa nazivom "primedba na rad lekara". Poruka se odnosila na navodne propuste u zbrinjavanju Ivane Kostić. Odmah sam naložio da se obavi unutrašnji nadzor i utvrdi da li je zaista bilo propusta naših lekara. Ukoliko to bude utvrđeno, preduzeće se odgovarajuće mere - saopštio je Radovanović.

Istina posle obdukcije

Ivana Kostić i njena beba sahranjene su u sredu na niškom Novom groblju. Pre toga je obavljena obdukcija koja će pokazati pravi uzrok smrti nesrećne Nišlijke i njene ćerke.

Goran Stanojević, zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu za Hirurška pitanja, kazao je da je Ivana Kostić primljena na Ginekološko-akušersku kliniku u ovom gradu 21. juna.

- Obavljena je redovna dijagnostika koja se vrši kod trudnica. Urađena je laboratorijska analiza i ultrazvuk. Ustanovljeno je da je sa bebom sve u redu, ali da kod trudnice postoji tromboza vena jetre sa početnim znacima lošeg funkcionisanja ovog organa. Dobila je adekvatnu terapiju i 24. juna prebačena na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj - objašnjava Stanojević.

U porodici Ivane Kostić juče nisu želeli mnogo da pričaju o tragediji. Njena majka je kazala da nije u stanju da priča, dok je otac Sibin rekao da će tražiti da se ispita smrt njegove ćerke.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran miljkovic

pre 6 godina

СТАЊЕ У СВИМ ИНСТИТУЦИЈАМА УЖАСНО,А СА ТВ а НАМ МИНИСТРИ ПРИЧАЈУ БАЈКЕ,ОВО ЈЕ СТРАШНО,ИМА СЕ УТИСАК ДА ЈЕ СВЕ У РАСУЛУ,а утисак не вара,ако се погледају подаци убијених, или умрлих због лекарске грешке,која се овде не може или врло тешко доказати.

Nenad

pre 6 godina

Kako lazu ovi doktori moja majka je umrla od raka prosle godine u urgentni centar je primljena preko veze jer nisu teli ni da cuju da je prime licno doktoru nikoli neznam kako se preziva inace mladi doktor koji je pruzao svu negu njegova tarifa je bila 100€ nedeljno licno smo moj otac i ja morali da platimo neko ce postaviti pitanje sto niste prijavili kako i koga kada se stite i cuvaju kao beli medvedi a sto se tice nege lazu jer briga ih da bilo koga postuju i cuvajun

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija