• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

22.02.2019

09:19

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE U ZATVORU! Marinko Magda nije pokazao trunku kajanja za KRVOLOČNA ubistva!

Vesti

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE U ZATVORU! Marinko Magda nije pokazao trunku kajanja za KRVOLOČNA ubistva!

Podeli vest

Marinko Magda (56) iz Subotice, osuđen u Mađarskoj na 40 godina zatvora zbog serije ubistava, ostaje do daljeg iza rešetaka pošto je nadležni sud u Segedinu procenio da ni posle 25 godina robije nije zaslužio uslovnu slobodu!

Portparolka suda Erike Pargai prenela je za mađarske medije stav nadležnih pravosudnih organa da je Magda i dalje "opasan po društvo i da nije pokazao nikakve znake kajanja":

- Sud je, pre donošenja odluke, proučio zatvorske izveštaje o ponašanju osuđenika, saslušao njegov iskaz i najavu šta bi radio ukoliko bi mu bio odobren uslovni otpust. Na osnovu svega toga, zaključio je da se cilj kazne ne može ostvariti puštanjem Magde na slobodu.

​KRVAVI MAGDA STIŽE U SRBIJU! "Srpski Džek Trbosek" stiže u našu zemlju da odrobija stravične zločine!

Ipak, ova odluka nije konačna i nova redovna rasprava o ovom višestrukom ubici održaće se 2021. godine. Magdin branilac u Srbiji, advokat Slavko Petrić, pojasnio je da je sud u Mađarskoj za dve godine po službenoj dužnosti ponovo odlučivati o pravu Magde za uslovnim otpustom.

Srpski Džek Trbosek, kako su ga prozvali mediji, uhapšen je u Segedinu 28. januara 1994. pošto je na prevaru pozvan u policijsku stanicu kako bi mu se produžila dozvola boravka. Pokušao je da pobegne skokom kroz prozor, ali je sprečen. Već sledeće godine osuđen je na doživotnu robiju, koja je odmah preinačena na 40 godina zatvora.

Foto: Informer

 

Bio u Legiji i Arkanovim "tigrovima"

Marinko Magda je veoma mlad zagrizao u kriminal, iako je natprosečno inteligentan i višestruko nadaren. Dva puta je bio u Legiji stranaca, bio je u Arkanovim "tigrovima" na početku rata devedesetih, a u Segedinu je potom postao prava zvezda noćnog života i rado viđen gost po najpoznatijim klubovima. Tokom dugogodišnje robije, u zatvoru je postao pasionirani slikar i svoje radove vrlo često poklanja! Magdina pokojna majka bila je Srpkinja iz Drvara u Bosni, a otac Hrvat iz Subotice. Do poslednjeg dana svog života otac nije poverovao da je njegov sin počinio zločine za koje ga optužuju. Bio je uveren da su mu sva ubistva "spakovana". Od najbližih, Magda ima još samo rođenu sestru i njenu familiju koja živi u Subotici.

Na teritoriji Mađarske dokazana su mu četiri ubistva supružnika Antala i Rozalije Horvat iz Kečkemeta, njihovog prijatelja Dragana Kujundžića iz Subotice i Edite Marton Nemet iz Orošhaze. Sumnjalo se da je Magda ubio i supružnike Nađ iz Segedina i njihovo dvoje dece, ali nije bilo dovoljno dokaza za optuženje.

Foto: Informer DN

Magda

Magda kaznu služi u Segedinu, a pre desetak godina tražio je da bude izručen u Srbiju gde je u odsustvu takođe osuđen na 40 godina zatvora zbog pet ubistava, uz obrazloženje da je spreman da svedoči na sudu kako bi se "saznala prava istina" o njegovim zločinima?! Izručenje, međutim, pravno nije bilo moguće.

U Srbiji je osuđen zbog likvidacije tročlane porodice Petrić, Milana, Stane i njihovog sina Daneta (10), kao Josipa i Verice Agatić iz Palića početkom devedesetih. Navodno, ubio je i staricu Idu Feher, ali za to nije procesuiran. Koliko je zaista ubistava počinio, a u koliko njih je učestvovao, nikada nije tačno utvrđeno. 
On sam neprekidno je ponavljao da nijedno dete nikada nije ubio i da baš o tome želi ga govori pred sudom u Srbiji.
- Gde sam ja bio, deca su ostajala! - tvrdio je Magda. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija