• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.03.2019

12:21

(HOROR VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO PO PUTU! Uletao u suprotnu traku, PA SE SUDARIO SA AUTOBUSOM!

Vesti

(HOROR VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO PO PUTU! Uletao u suprotnu traku, PA SE SUDARIO SA AUTOBUSOM!

Podeli vest

D. G. (38) iz Jarka u sredu oko 14.20 pravio haos na putu kod Hrtkovaca, pukom srećom izbegnuta tragedija. Izmereno mu 1,18 promila alkohola, kažnjen je novčano, ali će protiv njega biti proširena prijava

Pijani vozač D. G. (38) iz Jarka umalo je ludom vožnjom izazvao tragediju na putu Ruma-Šabac kod Hrtkovaca u sredu oko 14.20 časova!

Vrlo opasno

Na snimku se vidi kako D. G. namerno prelazi u suprotnu traku baš u trenutku kada nailaze druga vozila, koja jedva izbegavaju sudar

Snimak njegovog divljanja pojavio se na društvenim mrežama, napravljen je iz automobila koji se kretao iza, a na njemu se vidi se kako D. G. vozeći crveni "folksvagen polo" krivuda i čak tri puta namerno prelazi u drugu traku. Za to vreme, kola koja dolaze iz suprotnog smera u poslednjem trenutku jedva uspevaju da izbegnu direktan sudar sa njim! Putnici koji su napravili snimak odmah su slučaj prijavili policiji, ali je D. G. u međuvremenu već izazvao čeoni sudar da autobusom.

Foto: printscreen Twitter

Tada ga je zaustavila saobraćajna policija, izmerila mu 1,18 promila alkohola u krvi i kaznila ga novčano. Međutim, pošto se snimak njegovog ludovanja po putu pojavio na internetu, prijava protiv njega će biti proširena i preti mu znatno ozbiljnija kazna.

 

 

- Saobraćajna patrola je na mestu udesa zatekla D. G. (38) iz Jarka, vozača crvenog "folksvagen pola", koji je pijan izazvao sudar sa autobusom "Rakete" iz Bajine Bašte. Na alko-testu izmereno mu je 1,18 promila alkohola u krvi, pa mu je napisana novčana kazna od 40.000 dinara. Saobraćajci su bili u čudu kako niko nije bio povređen, jer se radilo o direktnom, čeonom sudaru. Vozač "pola" skoro da i nije bio svestan šta je uradio, delovao je poprilično izgubljeno - kaže naš sagovornik iz Saobraćajne policije i dodaje da njegove kolege tada još nisu znale šta je D. G. radio pre udesa:

Koja još kazna preti bahatom vozaču

Zatvor: 45 do 60 dana
Novčana kazna: 120.000-140.000 dinara
Kazneni poeni: 17
Oduzimanje dozvole: najmanje 10 meseci 

- Tek smo naknadno saznali da postoji snimak na kojem D. G. nasilničkom vožnjom ugrožava živote drugih putnika. Radi se o jednom od najtežih dela protiv bezbednosti saobraćaja za koje je predviđena kazna zatvora i do 60 dana. Zbog toga će prijava protiv njega verovatno biti proširena.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ističe da ovakva divljačka vožnja ugrožava apsolutno sve vozače koji se nalaze u tom trenutku na putu.

Ne izgleda kao sav svoj

Tako vozi samo neko ko je pod dejstvom alkohola, narkotika, zabranjenih lekova ili neko ko je veoma umoran i drema za volanom
Damir Okanović

- Gledajući snimak moglo bi se zaključiti da je uzrok takve vožnje u psiho-fizičkom stanju vozača. Tako izgleda samo neko ko je pod dejstvom alkohola, narkotika, zabranjenih lekova ili neko ko je veoma umoran i drema za volanom. Jasno se vidi da je on nekoliko puta prešao u drugu traku i da je u par navrata zamalo došlo do sudara. Ovakva vožnja ugrožava ne samo osobu za volanom već i sve druge učesnike u saobraćaju. Ljudi koji su snimili video učinili su najbolju moguću stvar i prijavili slučaj policiji, međutim, dok su bili na telefonu sa policajcima, ovaj vozač se već sudario sa autobusom - kaže Okanović i dodaje:

Foto: printscreen Twitter

- Njemu je već napisana kazna za vožnju u pijanom stanju, ali je očigledno da je za prekršaj koji je napravio na snimku zaslužio znatno ozbiljniji sankciju. Ovo je tipičan primer nasilničke vožnje za koju se ide u zatvor.

 

(ŠOK VIDEO) VOZAČ 'LASTE' DIVLJAO KOD MLADENOVCA! Autobusom išao 102km/h i preticao bez migavca

Vujanić: Namerno rizikovao sudar

Foto: Tanjug

Profesor na Saobraćajnom fakultetu Milan Vujanić ističe da je menjanje traka opasno, pogotovu kada to rade bahati vozači bez ikakvog razloga.
- Svaki prelazak iz trake u traku je opasan i potrebno je prethodno proveriti da li je bezbedno, kao i signalizirati drugim vozačima da ćete to uraditi. S obzirom na to da je ovaj vozač nekoliko puta promenio traku za jako kratko vreme, znači da nije ispoštovao mere opreza. Međutim, on očigledno namerno rizikuje, jer bez ikakvog razloga divlja po putu, ne mari za svoj život, ali najgore od svega je to što on ugrožava i živote svih drugih vozača - kaže Vujanić i dodaje da je dobra stvar što se ovaj snimak može koristiti kao dokaz na sudu.

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petra

pre 5 godina

A Darko? I onda se ljutimo kad neko u komentarima napiše ... e moja srbijo, nikada od tebe drzava, zbog korumiranih na svim nivoima...

Kalimero

pre 5 godina

Tako je, nepobitno je utvrđeno sa koliko alkohola je vozio Darko (nisam video da li je bilo i droge) a ne vidim da se protiv njega vodi postupak. To što samo ludom srećom nije nikoga drugog ugrozio i ubio ne umanjuje krivicu ni za mrvicu. A i ovi zakoni su smejurija - ovom idiotu preti 45-60 dana zatvora za ovo? Da li su ti koji pišu zakone normalni? Da li u njihovim šupljim glavama postoji mogućnost da zamisle da je u ovom vozilu iz suprotnog smera njihovo dete ili neko njima drag ili oni lično? Da li bi i dalje smatrali da je to adekvatna kazna?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija