• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

04.10.2020

20:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PETI OKTOBAR

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PETI OKTOBAR

Podeli vest

Čitam, gledam, slušam i ne verujem. I punih dvadeset godina kasnije, još ne prestaje kuknjava za Petim oktobrom. Na sve četiri medijske strane naricanje za nekakvom propuštenom šansom, žal za "šestim oktobrom" koji mi, sinji kukavci, nikako da dočekamo, a kad bismo ga, jelte, dočekali, Srbijom bi, nema u to sumnje, potekli i med i mleko...

 

Osim što je jako glupo i dozlaboga dosadno, to svakogodišnje okolopetooktobarsko prenemaganje jeste i finalni dokaz strašne pokvarenosti onoga što danas u Srbiji samo sebe naziva drugosrbijanskom političko-medijskom elitom. Sva ta silesija đilasovsko-šolakovskih medija, svi ti umišljeni politikanti za koje na izborima ne glasaju ni članovi njihove najuže porodice, svi ti samoizvikani stručnjaci opšte prakse, šatro intelektualci, prećutkuju očigledne činjenice ne bi li Srbima i Srbiji kao istinu nametnuli strašnu laž, ne bi li Peti oktobar promovisali u nekakav ideal, cilj kome treba težiti i ponovo ga dostići. 

A istina je da je zlosrećni Peti oktobar bio samo igrokaz, specijalna operacija potpomognuta mračnim centrima moći i spolja i iznutra, nasilna otimačina vlasti koja je dovela do najveće pljačke države i naroda u modernoj istoriji Srba i Srbije. 

Možemo mi Slobodanu Miloševiću i njegovom režimu da zamerimo štošta, ali on i njegovi najbliži saradnici, ipak, jesu domaći zadatak iz poštenja za one koji su došli posle njih. Divljačka privatizacija, tajkunsko-burazerska ekonomija, mafija jača od države, politika u službi najgorih i najcrnjih lopova, e to su jedine pomena vredne tekovine Petog oktobra. To i ništa više. I to kažem priznajući da sam i sam devedesetih ukao i bukao protiv Miloševića i da sam i sam, sa čitavom svojom porodicom, najaktivnije moguće učestvovao u "revoluciji". Narod je tada preveden žedan preko vode da bi na vlast doveo one koji su ga temeljno opljačkali radeći samo u svom ličnom, partijskom i tajkunskom interesu.

Svako ko tvrdi drugačije, laže. Svako ko danas u Srbiji priziva Peti oktobar priziva zapravo novu pljačku i poredak u kome vrhovnu vlast čine mafijaši i tajkuni. Svako ko kaže da je danas i ovde lošije - danas kada se u Srbiji gradi i radi više nego ikad, danas kada ovom zemljom zaista vlada njena Vlada, danas kada nema tog kriminalca koji je jači od države, danas kada i u vreme najgore pandemije i svetske ekonomske krize rastu i plate i penzije, danas kada je nezaposlenost na istorijskom minimumu, a državni budžet na maksimumu, danas kada se gradi nikad više bolnica, danas kada nam je vojska nikad opremljenija i jača, danas kada su nam pozicije u međunarodnoj politici nikad bolje i čvršće - svako ko, dakle, kaže da je danas gore nego što je bilo u dosističko postpetooktobarsko doba, svako taj ili nije normalan ili je plaćen da se pravi lud.

I tačka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Poštovani gospodine Vučićeviću, bravo za svaku reč napisanu u tekstu!

Rade

pre 3 godine

Peti oktobar?! Bilo, ne ponovilo se! Sramota! Zlo! Sreća pa je narod shvatio i ne glasa više za te lopove! Živela zdrava i poštena Srbija!!!

Saradžogla

pre 3 godine

Ел ,,5 октобар'' био из чиста мира?Није!Ел се стотине хиљада учесника сакупило онако из зезанције?Није ни то! ... Ел био Језда са Дафином? Јесје!Није било уља,прашка,кафе ... КИЛО ЛЕБА'- ПОЛА МИЛИЈАРДЕ! Новчаница - 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000!Плата - 6 марака до подне!А господар је био црногорац СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ! Биће запамћен као најгори господар у историји Србије.Био је господар који ни рођену децу није умео да мотивише да бар стекну било које средње образовање?Марко и Марија су једва изучило основну школу.

Srbo

pre 3 godine

Sve je tako Vučko, najgore je to što su kao zaslužni se dobro ovajdili i narod upropastili, danas im kao nešto nije po volji. Sprovesti nad njima lustraciju i primeniti zakon o poreklu imovine. Narod po belom svetu otišao tražiti posao i da preživi zbog takvih bitangi, a oni ugroženi i jadni, bruka.

miki

pre 3 godine

Gos. Dragana Citam svaku Vasu kolumnu i moram da Vam odam pocast !!!! Svaka Vam cast!!! Treba tu lopovsku bratiju poslati u zatvor oduzeti imovinu pa ih poslati mentorima na zapad. Sve dok to neuradi Vlada nece se olos smiriti !!! Upropastice i onaj gro postenih Srba koji Vole i postuju Srbiju!!! Hvala toliko!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija