• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

12.03.2023

17:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BOSILEGRAD

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BOSILEGRAD

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić danas (subota, 11. mart 2023.) ide u Bosilegrad. Pre njega tamo je, od svih srpskih šefova država, bio još samo kralj Aleksandar Karađorđević, i to davne 1926. godine!

 

Niko, dakle, od svih naših vladara, svih premijera i predsednika, niko za punih 97 godina nije otišao u Bosilegrad. A Vučić, evo ga, ide. Da i tamo, na krajnjem jugoistoku Srbije, porazgovara s narodom, da čuje njihove probleme, da vidi šta je urađeno i šta još treba da se uradi, da pokaže da država brine o svim svojim građanima.

Ova, jelte, samo na prvi pogled obična i ne mnogo važna vest o Vučiću u Bosilegradu, zapravo, možda i najslikovitije pokazuje odnos beogradske političke elite prema Srbiji i Srbima. Ogromna većina političara ovdašnjih na narod, naime, gleda kao na puki plebs koga se treba setiti samo uoči nekih izbora. A i tada im je mrsko, ispod časti, da idu "dole" u unutrašnjost, u provinciju, daleko im je to, teško im je, mrzi ih. Odu oni do Niša, Novog Sada, skoknu do Pančeva, Šapca, Valjeva, Čačka. I to je otprilike to. A sve dalje, pa nije to za njih, ne stižu, nemaju vremena, imaju preča posla, moraju da obiđu sva beogradska fensi mesta...

A Vučić, kako vidimo, ima vremena. I ne mrzi ga. I pored svih silnih obaveza, i usred kosovske krize i usred trećeg svetskog rata, raščerečen besomučnim napadima, suočen sa specijalnom medijsko-propagandnom operacijom koja se protiv njega svakodnevno vodi i spolja i iznutra, predsednik ove države ipak ima kad, dovoljno je posvećen i vredan da ode u narod, da položi račun, da odgovori na sva pitanja i reši sve probleme. 

Pljuvači, oni takozvani hejteri reći će, znam to, da Vučić vodi kampanju, da ubira poene. Da, pa šta?! A je l' njima neko, može biti, brani da i oni odu u Bosilegrad ili u bilo koji drugi grad ili selo u Srbiji? Zašto i oni ne "odu u narod", zašto i oni ne upoznaju birače sa svojom politikom? Pa, možda zato što nemaju politiku? Možda zato što im se sva pamet svela na besomučno pljuvanje i mržnju bez granica? Možda zato što u svom planu za otimanje vlasti zapravo i ne računaju na glasove naroda, već samo na tajkune, ambasade i moćne strance koji bi ih na silu (neki već spominju strane tenkove) doveli na vlast?!

Razumemo se, ne sumnjam. Baš kao što ne sumnjam da ogromna većina Srba danas vrlo dobro razume i ko je ko i šta je šta, i kome je zaista stalo do države i naroda i ko misli samo na sebe, svoj džep i svoj interes.

Kako svi radili, tako im se i vratilo. Na izborima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jaooo

pre 1 godinu

Ovog backa kad vidim na sliku samo ono mi zao sto nema kazna bicevanjem u zakonu

deda milunovo kupilo

pre 1 godinu

Beskičmenjaku, ne moraš toliki tekst pisati da bi dokazao da si dupelizac. To svi znaju. Obrnuo si igricu kad je udvorištvo u pitanju ???

kriveljan

pre 1 godinu

Mora da su mu i deca nasledila dupelizački gen. To je ono naprdno deda Milunovo kupilo ?

Hobit Govno Vučičević

pre 1 godinu

Zbog tebe će se promeniti Krivični zakon. Jer takve gmazove ne treba hraniti doživotno a ne treba ih ni ubiti. Ali recimo, zbog tebe bi mogla da se uvede kazna po kojoj bi jednom dnevno morao da pojedeš kofu govana u direktnom prenosu na PINK-u. Kasnije jednom u 7 dana a posle 15 godina kofa govana mesečno. Ali sve sa malom kašikom. I bez vode.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija