• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

17.04.2023

08:56

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića - KOSOVSKI VASKRS

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića - KOSOVSKI VASKRS

Podeli vest

Gadnu igru Zapad igra za nama Srbima. Prljavu i pokvarenu. Licemerna 'kosovska politika' Brisela, Vašingtona, Berlina, Londona, Pariza dovodi Srbiju - polako ali sigurno - u nemoguću poziciju.

 

Oni, evroatlantski silnici, jedno govore, a nešto sasvim drugo rade. Javno pričaju o principima i sporazumima, šatro podržavaju zaštitu prava srpskog naroda u pokrajini, svi se za govornicama, na konferencijama za novinare 'snažno zalažu' za osnivanje Zajednice srpskih opština, a ispod stola i iza zavese svi oni, nema u to više nikakve sumnje, podržavaju i podstiču Aljbina Kurtija. Oni su ti koji podržavaju teroriste da svakodnevno sprovode zločinački aparthejd nad Srbima, sve računajući da će tako naterati Beograd da kapitulira i prizna lažnu državu Kosovo.

Samo, to se neće desiti. Sasvim sigurno neće dok je na vlasti Aleksandar Vučić. Nema nikakve šanse, budite bez brige, da šef ove države ikada pristane na odricanje od Kosova i Metohije. Taman kao što je, s druge strane, sasvim sigurno da će isti taj Vučić čuvati mir i stabilnost dokle god to bude bilo moguće, do poslednje, pa i najmanje šanse za dogovor. I to nije slabost, to nije kukavičluk, kako sada po društvenim mrežama izvikuju lažne patriote, svi oni dobrovoljni davaoci tuđe krvi - od Miloša Francuza, Ponoša Hrvata od Milice Šljivovice. Ne! To je mudrost i to je nacionalna odgovornost iza kojih stoji čvrsta, odavno doneta odluka koja kaže da više nikada neće biti nikakvog novog pogroma Srba, nikakve reprize 'Oluje'.

Što je najvažnije, to znaju i svi oni, svi u gore pobrojanim zapadnim prestonicama, ali i svi u Prištini. Znaju oni odlično da predsednik Vučić ne blefira kada jasno i glasno poručuje da će svim raspoloživim sredstvima braniti srpski narod u slučaju da neko vojskom krene na njega. I zato još ne napadaju, zato još ne kreću u onu, u Prištini pune skoro dve godine detaljno isplaniranu ofanzivu. Ne usuđuju se, izračunali su da bi ih skupo koštalo, da im se ne isplati.

E, ako postoji bilo kakva šansa za dugoročni mir, onda je to upravo ta računica. Zapadna računica. Oni su ti koji će na kraju, pre ili kasnije, odlučiti šta im se više isplati i šta im je potrebnije - rat ili mir na Zapadnom Balkanu.

Na nama je, razumemo se, da učinimo sve što je do nas ne bismo li izbegli sukob, ali ako nas dovedu do bezizlaza, pa sasvim je sigurno da se nećemo predati i povući. Jer nemamo gde, jer predaja nije opcija. Borićemo se. I pobedićemo. Tako nam Bog pomogao.

Hristos vaskrse, braćo Srbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ena

pre 1 godinu

Srbi na KiM su u jako teškom položaju i zato im je potrebna svaka vrsta podrške.

Nale79

pre 1 godinu

Za ništa se ne zalaže zapad licemerni su samo jedino je pitanje kad će se formirati opštine jedino tako će naš narod ostati miran.

Danijela

pre 1 godinu

Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

Boban Kostić

pre 1 godinu

Pritisci zbog takozvanog Kosova će biti sve jači, ali nema predaje i nema kapitulacije. U narednom periodu će se pokazati veliko licemerje, videće se ko se stoji iza svojih reči.

Ivana

pre 1 godinu

Zaoad ppkusava da mi gra prljavu igru sa Srbima na KiM.Navodno podrzava i stitu Srbe a ustvari to usto radi sa Kurtijevin ljudima.Ali nece uspeti dok je Vucic tu.Jez zajedno sa narodom Vucic uz mir,slogu i zajednistvo resiti problem.Nikada nece dozvoliti rat.

Ja

pre 1 godinu

Rusija je ta kojoj odgovara rat. Sraman tekst i ocigledno opet zelite rat. Cuj NATO se boji Srbije. Cim nasa vojska kroci na KiM gotovi smo, satra ce nas kao i 99-e. Nama uvek drugi krivi a sa svima smo u zavadi i ni jedan rat nismo izbegli.

jadni vučićev dupelizac

pre 1 godinu

Sramota, samo jednom si pomenuo gospodara vučića ???

Ja

pre 1 godinu

Srpska vojska po medjumarodnom pravu nema sta da trazi na KiM. Salji svoju decu u rat a ne tudju i ne trazite izgovore za rat po nalogu Rusije. Ljudi masovno odlaze na zapad a vi i dalje kenjate o ratu. Nama trebaju vize i sankcije da se lepo ponovo opametimo.

Desanka

pre 1 godinu

Đilas placa Marinika i ostali rade protiv Srbije i srpstva.

Nale

pre 1 godinu

Srbija netreba brinuti sve dok je tu predsednik Vucic.

Milica

pre 1 godinu

Oni računajući da će tako naterati Beograd da kapitulira .

Milica

pre 1 godinu

Verujemo nasem predsedniku dokle god je on na vlasti zadrzacemo stabilnost i mir!

zoran

pre 1 godinu

Najgore je lagati sebe. KIM je završena priča, majmuni.

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića - ODOH NA ROBIJU!
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića - ODOH NA ROBIJU!

Kažu: ne smem u zatvor. Kažu: sve je ovo predstava. Kažu: sam sam sebe osudio tako što neću da platim kaznu... I sve to lažu. Baš sve. Sve će oni - kvazinezavisni i šatro profesionalni novinari - reći, svašta će slagati, falsifikovati i izvrnuti, prećutaće sve ono što im ne odgovara, sakriće sve što ne ide u prilog njihovoj šupljoj priči, samo nikako i nipošto neće da se pozabave suštinom i činjenicama

02.04.2023

17:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija