• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

01.07.2023

17:00

DOSTA ZLOČINA! Nova kolumna Dragana J. Vučićevića - Jedna slika

informer.rs

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Nova kolumna Dragana J. Vučićevića - Jedna slika

Podeli vest

Prošlog vikenda bio sam na rođendanu. Drugarica je svoj 'divan dan' slavila na Terazijama, u restoranu na poslednjem, osmom spratu jedne poslovne zgrade. I onda, čim sam tamo ušao, odmah sam video. Pogled, sliku koja sve objašnjava. Odozgo, sa krova Beograda, sa vrha Terazija, sa terase tog restorana puca pogled na istinu!

Dakle, ovako, sleva nadesno - blešti Hram Svetog Save, najveći pravoslavni hram koji je posle sto godina gradnje i isto toliko mrcvarenja za svog vakta sagradio Aleksandar Vučić; pa onda pogled ide malo udesno, a tamo - Klinički centar Srbije sija 'kao Las Vegas', a i njega je posle četiri decenije svih i svakakvih vlasti izgradio isti taj Vučić; još malo udesno, pa vidimo najmodernije nebodere 'Skajlajn', podignute na mestu bombardovanog 'saveznog SUP-a'; da bi najzad nasred ove moje slike zasjao fantastični Beograd na vodi - grad u gradu, balkanski Njujork na čijem mestu su pre Vučića bili zmijarnik i gomila zarđalih vagona po kojima su se motali samo beskućnici i narkomani; konačno, na kraju, preko obnovljenog Muzeja savremene umetnosti, skroz desno pogled stiže do nikad lepšeg, predivno obasjanog Narodnog muzeja - a oba ta muzeja žuti banditi su pre Vučića bili zaključali i na ključeve zaboravili...

Razumemo se. Sve i da za ovu deceniju i kusur Aleksandar Vučić nije uradio ništa drugo, a uradio je mnogo toga još, pa bilo bi dosta! Sve i da na ovu moju gorenarečenu 'terazijsku sliku' dodamo samo obilaznicu oko Beograda puštenu u saobraćaj ovog Vidovdana, 51 godinu posle prvobitnog projektovanja (!?!), sve i da zaboravimo na autoput 'Miloš Veliki', na kompletno završen autoput do Bugarske i Makedonije, sve i da ne spomenemo najveće plate i penzije u istoriji, najmanju nezaposlenost, najveći BDP, najbolje moguće stanje u budžetu, najviše investicija... sve i, dakle, da najveći deo zasluga ove, Vučićeve vlasti, za narod i državu ostavimo po strani, pa bilo bi krajnje pokvareno i licemerno ne reći: Svaka čast, gospodine predsedniče! Alal vera! Hvala Bogu što te imamo!

I mogu hejteri da pljuju koliko god hoće, džaba im. Pljuju uvis. Na kraju će samo ispljuvati sami sebe.

A ja, pravo da vam kažem, ako sam svojom podrškom Aleksandru Vučiću doprineo makar i 0,01% svemu ovom dobrom u državi, pa imao sam se rašta i roditi. I nije mi žao sutra umreti.

Živela Srbija!

p. s. Informer TV je posle samo mesec dana emitovanja, bez ikakve reklame, ušao u top 20 najgledanijih televizija u Srbiji (u najboljem danu bili smo na 12. mestu liste najgledanijih kanala). Proverite zašto. U 'kablu' smo na poziciji 120. A možete nas, potpuno besplatno, gledati i na našem portalu informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija