• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

05.08.2023

14:29

Bakarec: Kako se Šolakovi mediji podsmevaju danu žalosti žrtvama `Oluje` i kako ignorišu ovaj datum?

nebojša bakarec

Kolumne

Bakarec: Kako se Šolakovi mediji podsmevaju danu žalosti žrtvama `Oluje` i kako ignorišu ovaj datum?

Podeli vest

Danas i juče je dan žalosti i kada obaležavamo dane kada je počinjen jedan od najvećih zločina nad Srbima, najveće etničko čišćenje u istoriji savremene Evrope.

Na jučerašnji dan, pre 28 godina, hrvatski neofašisti su započeli zločine, sa elementima genocida, kada su ubili oko 2500 Srba, građana Hrvatske, i proterali iz Hrvatske njih 250.000. Evropska Unija je ćutala. SAD su ćutale. UN su ćutale. Danas i sutra su na srpskim prostorima dani žalosti i komemoracije. U Hrvatskoj se 4. i 5. avgust, bezumno slave kao Dan radosti. Po današnjim standardima Zapada o genocidu, koji se primenjuju na zločin u Srebrenici, zločini države Hrvatske počinjeni početkom avgusta 1995., spadaju u genocid.

Foto: printscreen

 

Juče su se pojedini tajkunski Šolakovi mediji, otvoreno podsmevali strašnoj tragediji našeg naroda. Drugi Šolakovi mediji potpuno ili uglavnom, su ignorisali tragediju našeg naroda. Ovim medijima ne odgovara da se Srbi prikazuju kao žrtve. Njima odgovora samo kada regionalni mediji prikazuju Srbe kao krivce. Ovi mediji 11. jula svake godine, objave stotine tekstova o zločinu u Srebrenici. Tog dana je to za Šolakove medije, glavni događaj. Kada dođe 4. avgust, Dan sećanja na žrtve zločinačke „Oluje“, onda je to za Šolakove medije trećerazredni događaj.

Evo današnjih primera sramote Šolakovih medija.

Na naslovnoj stranici sajta Šolakove TV N1, 4.8.2023. satima je stajala naslovna vest, glavna vest, sramotan tekst pod naslovom: „Snežana bez patuljaka, sa nebinarnim bićima i lezbo Miranda: Da li je to u redu?“. Pored ove glavne vesti, kao drugorazredna vest se nalazi vest o obeležavanju pomena žrtvama zločinačke „Oluje“. Šolakovoj televiziji N1, je važnija vest o „nebinarnim bićima, o patuljcima i o lezbo Mirandi“, nego vest o sećanju na srpske žrtve. Krajnje skaredno! U drugom delu dana, glavna vest je bila ona o slučaju kancerogenih materija u čipsu, koji se izvozi u Hrvatsku.

Foto: printscreen

 

U štampanom izdanju Šolakovog lista "Danas", baš 4.8.2023. pojavila se najava filma čiji je naziv "Oluja", a koji je snimljen povodom jezive agresije nad Srbima. Međutim, umesto pravog naziva filma "Oluja", novinari „Danasa“ su napisali i štampali "uja". Kao, slučajno. Sasvim slučajno taj izraz se koristi kao jedan od sinonima za ustaše. Sramota!

Foto: printscreen

 

Na naslovnoj stranici sajta Šolakova TV NovaS, 4.8.2023. satima je stajala glavna vest, tekst pod naslovom: „RHMZ je upravo objavio novo upozorenje: Nevreme u Srbiju stiže već danas, evo koji su krajevi prvi na udaru“. Po prognozama, ova oluja stiže u Srbiju tek danas, ali za TV NovaS ova meteorološka vest je važnija od vesti o sećanju na srpske žrtve. Sramota. Na naslovnoj strani Šolakovog sajta TV NovaS uopšte nije bilo vesti o danu žalosti i obeležavanju zličinačke akcije „Oluja“. Zanimalo ih je sve, osim stradanje srpskog naroda.

Foto: printscreen

 

Na naslovnoj stranici sajta Šolakovog lista „Danas“ 4.8.2023., kao glavna vest stajao je tekst pod naslovom: „Dosta vam je šetnje, hteli ste nešto konkretno – evo ga“: Zlatko Kokanović o subotnjoj blokadi Gazele“. Glavna vest „Danasa“ je Ćutina leva ruka, Zlatko Kokanović zvani Sekirica, poznati nasilnik, koji je svojevremeno vitlao sekirom i pretio njome političkim neistomišljanicima. Sramno je da ova vest bude važnija od vesti o danu žalosti, o sećanju na srpske žrtve, na stradale u zločinačkoj hrvatskoj akciji „Oluja“.

Uz to, na naslovnoj strani sajta „Danasa“ se nalazio sramni tekst, intervju sa Natašom Kandić, pod naslovom: „Nataša Kandić za Danas: Nije do „Oluje“ došlo samo zahvaljujući odgovornosti Hrvatske, ima tu odgovornosti i Srbije“. U tom intervjuu, Nataša Kandić, krivicu Hrvatske za to što je počinila jedan od najvećih zločina nad Srbima, najveće etničko čišćenje u istoriji savremene Evrope, pretvara u „odgovornost“. Uz to ona još sramotnije, uvodi „odgovornost“ Srbije i izjednačava je sa „odgovornošću“ Hrvatske! Nataša Kandić istovremeno optužuje Srbiju i Srpsku, da održavanjem komemorativnog skupa za žrtve “Oluje”, u Prijedoru, „pokazuju da nemaju dobrih namera“, optužujući srpski narod za zločine nad Bošnjacima i Hrvatima.

Foto: printscreen

 

Kaže Nataša Kandić o komemoraciji - „To će biti politička predstava“. Ona kaže: „Etički je nedopustivo da se pokazuje da Srbija nema nikoga na čelu ko će da odluči i da kaže da to nije moralno i primereno“. Hej! Kandićeva smatra da komemoracija za srpske žrtve nije moralna i primerena. Ali sigurno smatra, da će sutrašnje sramotno slavlje Hrvatske u Kninu biti moralno i primereno. I na kraju intervjua, Nataša Kandić najsramotnije veli: „„Nije do „Oluje“ došlo samo zahvaljujući odgovornosti Hrvatske, ima tu odgovornosti i Srbije i o tome treba da se govori. Taj dan sećanja ne može biti samo dan kada će Srbija, kao obično, optuživati Hrvatsku“.

Građani Srbije su ponosni, unazad 11 godina, zbog toga što je Srbija zahvaljujući predsedniku Vučiću, ustanovila dostojnu i dostojanstvenu kulturu sećanja! Stoga se juče i danas u Srbiji i Srpskoj, u skladu sa tom novom kulturom sećanja, organizuju komemoracije u znak sećanja na žrtve hrvatske zločinačke akcije „Oluja“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 23.4.2023., na obeležavanju Dana žrtava genocida NDH u Jasenovcu i Donjoj Gradini, da će sa Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske potpisati sporazum da se u Donjoj Gradini izgradi memorijalni centar, jer je to svetinja za srpski narod. „Nakon zaključaka Vlade RS i Srbije potpisaćemo sporazum da izgradimo memorijalni centar ovde u Donjoj Gradini, da možemo uvek da ga posećujemo i ovde dolazimo, i da svako iz RS i Srbije zna kakva je to svetinja za naš narod. A jedan memorijalni centar i u Beogradu, da svaki stranac koji dođe, da svi oni koji dođu iz bilo kog dela bivše Jugoslavije ili sveta, može da ga poseti i da zna šta je to što se dogodilo u Jasenovcu i kakav strašan zločin je učinjen ljudima jer su bili Srbi i pravoslavci. Ako nismo u stanju to da pamtimo, ako nismo u stanju da negujemo kulturu sećanja, ako nismo u stanju da pokažemo koliko nam je stalo da to učinimo, ništa nećemo imati u budućnosti, i nismo vredni postojanja i opstanka. Zato je važno da ovo uradimo zajedno, da se ponašamo odgovorno, mudro i ozbiljno u narednom periodu, zato je važno da razmišljamo kako da sačuvamo naš narod, čuvamo mir. Previše smo ratova imali u prethodnom veku, ali takođe da znamo šta je naše i da od onoga što je naše ne odustajemo ni jednog sekunda", poručio je predsednik Vučić.

Foto: printscreen

 

Prekjuče je predsednik Vučić otputovao u posetu Republici Srpskoj. Juče je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio venac na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti gde je 7. avgusta 1995. godine, granatirana kolona srpskih izbeglica i rekao: „Pijetet prema drugim žrtvama mora da se pokaže - hrvatskim, bošnjačkim - ali Srbe ne treba da teraju da zaborave srpsku decu ubijenu samo zbog srpskog imena, da se odričemo svojih ognjišta, svojeg imena i prezimena. Namerno je prećutkivano sve, a retki hrabri su govorili o ovome. Ni mi više nećemo nikada da ćutimo nad našim srpskim narodom“. Predsednik Vučić je juče u 19 časova, u Prijedoru, prisustvovao obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Kako laže Šolakov N1?
Kolumne

Nebojša Bakarec: Kako laže Šolakov N1?

Ovaj tekst razobličuje više laži TV N1, njihovog analitičara Aleksandra Gubaša, i laži organizatora protesta o broju učesnika tih demonstracija. Metod rada TV N1 i TV NovaS, njihovih sajtova, novina „NOVA“ i lista „Danas“ je obmanjivanje javnosti. Šminkanje istine. Potemkinova sela. Svi ovi mediji imaju istog vlasnika, švajcarsko malteškog tajkuna Dragana Šolaka, koji nikada ne dolazi u Srbiju, pa ga u Srbiji zastupa drugi tajkun Dragan Đilas, njegov poslovni partner, koji gazduje ovim medijima. Ovi mediji nisu profesionalni mediji. To su višestruki hibridni bastardi. Niti su srpski, niti su luksemburški. Niti su domaći, niti su prekogranični. Delom su mediji, a većom delom autošovinistička antisrpska kolonijalna i autokolonijalna kompradorska propaganda. Oni kreiraju virtuelnu stvarnost, i pružaju ideološku legitimaciju kojom se vrši normalizacija antisrpskog autošovinističkog uticaja. Ovi mediji su zvanična kolaboracionistička glasila i službeni glasnici antisrpskog autošovinizma i mržnje. Preko ovih autokolonijalnih prenosnika, kompradorski propagandisti i denuncijanti, politički kolaboranti i kapitulanti, apologete antisrpstva, sistematski truju javno mnjenje i nastoje da zamagle prepoznavanje istinske agresije i glavnog zla. Kako se ne obaziru na profesionalne norme novinarstva i medija, ovi mediji konstantno objavljuju kontradiktorne vesti, u različitim danima i nedeljama. Potrebno je samo da neko uporedi te laži, te kontradiktornosti. To se često dešava. Nije ih teško uhvatiti u laži.

31.07.2023

19:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija