• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

01.10.2023

10:00

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Kosovski boj

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Kolumne

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Kosovski boj

Podeli vest

Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković jesu heroji, div-junaci, novi srpski Obilići. Trojica Srba ubijenih u Banjskoj nikako nisu i ne mogu biti teroristi. Mogu kerovi iz Prištine da pričaju šta god hoće, mogu njihove kerovođe iz Brisela, Berlina, Londona, Vašingtona da siluju istinu i da prete koliko god hoće, ali nikako neće promeniti činjenicu da za ogromnu većinu Srba (čitaj: za nas više od 95%) Igor, Bojan i Stefan jesu novi nacionalni heroji, borci za slobodu, ljudi koji će zauvek u istoriji ostati zapisani kao oni koji su se pobunili protiv strašnog šiptarskog zuluma, kao mučenici koji su svoje živote položili u zalog, u temelj budućnosti svih nas i naše dece.

Herojska žrtva Srba iz Banjske ne sme da ostane uzaludna. I siguran sam da neće. Nakon 24. septembra 2023. ništa više na Kosovu i Metohiji, ništa više u Srbiji ne može i ne sme da bude isto. Taj datum je granični kamen iza koga nema povlačenja. Mi, Srbi, braćo i sestre, moramo danas kao jedan da kažemo moćnom Zapadu da dalje ne može, da ne pristajemo, da smo spremni da platimo i najveću moguću cenu, ali da nikada i nipošto nećemo pristati na ono na šta nikada u istoriji nije pristala nijedna država i nijedan narod - da se odreknemo svoje teritorije i da je priznamo kao drugu državu.

Znam da se nekima danas čini da nema nade, da je sve izgubljeno, da nemamo šanse, ali tako se isto nekima činilo i 1916. i 1917, pa je ipak došla 1918. Ova naša današnja borba, ovaj naš ovovremenski kosovski boj pokazaće jesmo li dostojni potomci Lazara, Miloša, Karađorđa, Sinđelića, Stepe, Radomira, Živojina... Ova bitka nadživeće mnoge od nas, ali na kraju, sasvim sigurno, mi ćemo pobediti, jer istina i pravda, jer, što je najvažnije, Bog - jesu na našoj strani. Jer, što bi rekao pesnik, naši će sinovi, naše će kćeri znati i umeti bolje od nas.

Elem, kada onaj tantoprc od Đozepa Borelja, bez ikakve istrage i bez i jednog jedinog dokaza, označi Srbe iz Banjske kao teroriste, pa on bi najpre morao da objasni kako to da su u njegovoj Španiji katalonski separatisti osuđeni na mnogo godina robije, a da nikoga ubili nisu, a da nisu napravili nikakvu lažnu državu, nego su samo napisali nekakvu deklaraciju!?! Ili, pre nego što ponovo zaprete Beogradu nekim novim sankcijama - i onaj milogorac Lajčak i onaj Peter LGBT Stano - mogli bi bar da pokušaju da to isto ponove u svojoj Bratislavi, u svojoj Slovačkoj, koja ne priznaje lažnu državu Kosovo.

Da se mi, na kraju, razumemo - neće i nikako ne može biti da su Srbi - Stefan, Bojan i Igor - teroristi, a da je Adem Jašari junak po kome se krsti prištinski aerodrom! I nikako neće biti da su Šiptari onda kada ubijaju srpske i makedonske policajce - borci za slobodu koje treba odmah amnestirati i predati im vlast, a da su Srbi kada se bore protiv Kurtijevog zuluma - teroristi koje je dozvoljeno bez suda streljati.

I zato - otpor, braćo Srbi! Otpor do pobede! Kako radili, tako nam Bog pomogao.

Žrtva Srba iz Banjske ne sme da ostane uzaludna. I siguran sam da neće. Nakon 24. septembra 2023. ništa više ne može i ne sme da bude isto. Taj je datum granični kamen iza koga nema povlačenja


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija