• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.07.2015

17:26

DRAMATIČNO UPOZORENJE Džihadisti udaraju već za vikend?!

Politika

DRAMATIČNO UPOZORENJE Džihadisti udaraju već za vikend?!

Podeli vest

Džihadisti planiraju terorističke napade na Balkanu u narednih 48 sati, prvog i drugog dana Bajrama ... Posebno rizična subota, Dan šehida, mučenika koji su žrtvovali život za islam

 

 

Džihadisti planiraju da u narednih 48 sati, tokom prva dva dana muslimanskog verskog praznika Bajrama, izvrše niz napada u Srbiji, saznaje Informer!

 

Islamski ekstremisti vrbovani od ISIS koji su pre tri dana stravičnim video-snimkom pozvali na krvavu borbu na Balkanu i stavili metu na našu zemlju sada imaju nameru da pretnje sprovedu u delo.

"Istrebimo nevernike"

Zbog toga su, kako tvrdi naš dobro obavešteni izvor, sve snage bezbednosti podignute na najviši mogući nivo!

- Narednih 48 sati su najkritičniji jer muslimani tada slave Ramazanski bajram. Ekstremni islamisti naročito vole da izvrše stravične napade drugog dana Bajrama, koji se zove Dan šehida, kada se muslimani sećaju svojih junaka i mučenika poginulih tokom rata za religiju. Tvrde da je Bajram vreme kad treba "istrebiti nevernike" - objašnjava naš sagovornik i dodaje da su pristalice ISIS prošle godine u Iraku tokom Dana šehida pobile 50 civila.

agencije

Naš sagovornik podseća i da je pre nekoliko dana otkriven plan ekstremista da zapale Manastir Svetih Kozme i Damjana na Zlataru, kao i da su uhvaćena dvojica terorista povezana sa ISIS koji su nameravali da zatruju vodu u Prištini.

Da je situacija izuzetno alarmantna, potvrđuje i stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.
- ISIS je izuzetno organizovan i brutalan. Oni ne biraju kada će napasti i ništa im nije sveto. A Balkan je odavno njihova meta, i to su ovih dana javno objavili - naglašava Galijašević, ističući da službe bezbednosti svih zemalja u regionu moraju ozbiljno da shvate ove pretnje.

Mi smo podigli nivo naše gotovosti i preduzeli radnje kako bismo sprečili prelivanje talasa terorizma u Srbiju
Nebojša Stefanović, ministar policije

Specijalci spremni

Orhan Dragaš sa Akademije za diplomatiju i bezbednost smatra da najveću pretnju predstavljaju ratnici ISIS sa ovih prostora koji se sad vraćaju iz Sirije i Iraka.

- Oni ne dolaze na odmor, već svi imaju zadatke - da regrutuju nove džihadiste, ili da organizuju mrežu ISIS na Balkanu, ili da napadaju određene ciljeve - kaže Dragaš.

Ministar policije Nebojša Stefanović za Informer, međutim, kaže da nema indicija da bilo ko u Srbiji planira terorističke napade.

- Mi smo još pre nekoliko meseci, posle Kumanova, podigli nivo naše gotovosti i preduzeli radnje kako bismo sprečili prelivanje talasa terorizma u Srbiju. Naravno, pratimo situaciju i specijalne jedinice i Odeljenje za borbu protiv terorizma će adekvatno reagovati na svaku informaciju o mogućem napadu - zaključuje Stefanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kolinda

pre 8 godina

Saznaje Informer????? Pa sutra ce napolju da bude +40c i sta sad, da ne idemo u klimatizovane trzne centre. Da li znate sta radite?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17