• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2015

15:30

ĐURIĆ: Srbija da bude solidarna sa svojim narodom na KiM!

Politika

ĐURIĆ: Srbija da bude solidarna sa svojim narodom na KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić posetio je danas na Staroj Planini decu iz Goraždevca i tom prilikom poručio da čitava Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na KiM

- Svima će nam doći bolji dani kada budemo solidarniji sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Naša svakodnevna lozinka treba da bude solidarnost i briga za drugog - rekao je Ðurić pozdravljajući decu iz jedne od najvećih i najugroženijih srpskih enklava, koja su često izložena traumama zbog provokacija albanskih ekstremista.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, Ðurić, koji je u društvu dece obišao ski-staze na Staroj Planini, rekao je da naredne godine treba da budu obeležene pre svega brigom za najmlađe.

- Najveći protivnik budućnosti Srbije je bela kuga i jedini način da se sa tim izborimo jeste da nam deca budu na prvom mestu - poručio je Ðurić.

U saopštenju je istaknuto da je za decu iz Goraždevca, u tom zimskom turističkom centru, obezbeđen besplatni petodnevni boravak i rekreativni program sa iskusnim vodičima i trenerima.

Petodnevni boravak petnaest učenika petog i šestog razreda Osnovne škole "Janko Jovićević" iz Goraždevca i njihovih razrednih starešina na Staroj Planini organizovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinom Knjaževac.

Deca iz Goraždevca će se narednih dana upoznati sa lepotama tog dela jugoistočne Srbije i obići Babin Zub, jedan od vrhova planinskog masiva Stara Planina, koji se nalazi na 1.785 metara nadmorske visine, i Zavojsko jezero.

Takođe, tokom boravka na Staroj Planini planirano je učešće dece u organizovanim pešačkim turama i uživanje u zimskim sportovima


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija