• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2016

23:13

SELAKOVIĆ O ZAHTEVU HAGA: Naćićemo rešenje koje nije "dža ili bu"!

Politika

SELAKOVIĆ O ZAHTEVU HAGA: Naćićemo rešenje koje nije "dža ili bu"!

Podeli vest

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je večeras da će Srbija, povodom haškog zahteva za izručenja lidera SRS Vojislava Šešelja, "tražiti i naći" najsvrsishodnije rešenje

- Naći ćemo rešenje koje nije ili 'dža' ili 'bu', ili crno ili belo. Imaćemo u vidu sve pojedinačne i nacionalne interesa prilikom donošenja svih odluka, kao i do sada - rekao je Selaković u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

LJAJIĆ O IZRICANJU PRESUDE ŠEŠELJU: Srbija ničim nije doprinela da se dođe u ćorsokak!

Navodeći da je Srbija ozbiljna država koja ima preuzete obaveze, zakonske obaveza, ali i koja drži do sebe i ima samopoštovanje, on je istakao da se neće dozvoliti da se prema njoj postupa kao prema "vreći koja je bacana kao što se to nekada i dešavalo".

Komentarišući natpise pojedinih medija da će vlada zatražiti od Haškog tribunala da odloži izručenje Šešelja za vreme posle izbora, on je istakao da ga uvek nasmeje i oduševi kada pročita u novinama šta će da urade i kakve će odluke biti donete, kako u vladi, tako i u sudu i drugim državnim organima.

- Mislim da je neumesno da se o tome izjašnjavam. Ovo je situacija za koju sam rekao da ćemo tražiti i naći najsvrsishodnije rešenje u ovom teškom političkom trenutku - rekao je Selaković.
Prema njegovim rečima, to nije samo pravna, već i politička stvar pogotovo u trenutku kada imate gotovo raspisane izbore, a sa druge strane reč je o čoveku koji je jedan od nosilaca liste i lider političke stranke koja će učestvovati na izborima.

VULIN ODBRUSIO HAGU ZBOG SLUČAJA "ŠEŠELJ": Ništa niste radili 12 godina, a sad vam se odjednom žuri!

- Vlada će u skladu sa svojom dosadašnjom politikom i praksom u svim izazovnim situacijama u kojima se od nje očekivalo da kaže ili crno ili belo, da se isključivo ponaša kao što je to u priči o vojnoj neutralnosti - rekao je Selaković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aeksa

pre 8 godina

bravo selakoviću ministre samo pamet u glavu i polako

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija