• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2017

15:06

DAČIĆ: Uputićemo protest Hrvatskoj zbog incidenta u Zagrebu!

Politika

DAČIĆ: Uputićemo protest Hrvatskoj zbog incidenta u Zagrebu!

Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog današnjeg incidenta u Zagrebu koji su izazvali članovi krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava koji su spalili srpski nedeljnik Novosti i zapretili hrvatskom premijeru ukoliko ukloni ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu

Na pitanje novinara da li će Srbija uručiti demarš odlazećem hrvatskom ambasarodu Gordanu Markotiću ili nekom iz ambasade i da li će našeg ambasadora u Hrvatskoj povući na konsultacije povodom tog događaja, Dačić je odgovorio potvrdno.

- To da, mi uvek dajemo proteste povodom raznih takvih događaj i ovo zaslužuje protest. Takođe smo uputili protest i kada je ta tabla postavljena i zaista je nevoravatno da u EU ta tabla i dalje stoji - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dodao je - "toliko što se tiče držanja lekcija od strane Brisela koje često upućuju Srbiji".


(VIDEO) USTAŠE DIVLJAJU PO ZAGREBU! Pretili Plenkoviću, pa PALILI NOVINE NA SRPSKOM JEZIKU!

Grupa članova krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su ranije danas težak incident u Zagrebu - otvoreno su pretili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na protestu zapalili srpski nedeljnik Novosti.

Skup je održan ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba, a članovi A-HSP zapretili su premijeru Andreja Plenkovića u slučaju da skine spomen ploču hrvatskim veteranima u Jasenovcu, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav.

- Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a! - poručio je predsednik te stranke Dražen Keleminec, uz ustaški pozdrav "Za domovinu spremni", prenose hrvatski mediji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija