• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

01.06.2018

19:20

RUSIJA NIJE ZA PODELU KOSOVA! ČEPURIN: HOĆE DA VAS LIŠE RUSKE PODRŠKE, to je stvar Srba i srpskog rukovodstva!

Politika

RUSIJA NIJE ZA PODELU KOSOVA! ČEPURIN: HOĆE DA VAS LIŠE RUSKE PODRŠKE, to je stvar Srba i srpskog rukovodstva!

Podeli vest

Lov u mutnom i izmišljotine s ciljem da se Srbija liši podrške Rusije - tako ruski ambasador Aleksandar Čepurin, za "Sputnjik", tumači pokušaje pojedinih medija da izvrnu njegove reči

Neki mediji su, naime, Čepurinovu raniju izjavu da će Moskva podržati ono rešenje za Kosmet koje Beograd smatra najboljim protumačili kao rusku podršku podeli Kosova.

Čepurin ističe da je na današnjem sastanku s prvim vicepremijerom, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, još jednom potvrdio jasan i nedvosmislen stav Rusije o kosovskom pitanju.

U kontekstu spekulacija pojedinih medija ostaje samo da im posavetujemo da pažljivo čitaju naše izjave, a ne da se bave praznim izmišljotinama s jednom jedinom željom: da Srbiju liše podrške Rusije. To je tipičan lov u mutnom", ističe ruski ambasador.

On naglašava da ma koliko želeli da oslabe Srbiju, menjajući njene granice i nastojeći da se izbore za priznanje Kosova istinama, neistinama, neviđenim pritiscima, na strani Srba su pravednost i pravo, kao i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, koja potpuno ostaje na snazi.

POSTOJE DVA PUTINA! SAVETNIK PREDSEDNIKA RUSIJE ŠOKIRAO SVET: Aleksandar Dugin otkrio strogo čuvanu tajnu!

- Razumevanje te činjenice i jeste razlog naše želje da pomognemo Beogradu u traganju za pravednim i dugoročnim rešenjem kosovskog problema, za šta su, uopšte uzev, zainteresovani i Srbi i Albanci - objašnjava Čepurin.

Rusija je, prema njegovim rečima, podržavala, podržava i podržavaće Srbiju i srpski narod, "a kako će biti rešen nimalo lak zadatak da se taj problem reši, kakvi su kompromisi ovde mogući - to je stvar Srba i srpskog rukovodstva".

(VIDEO/FOTO) ANĐELI PAKLA I GLADNI I ŽEDNI: Čakaju ih tri bika, 55 prasića, 45 jagnjića, 700 pilića, tone roštolja, hektolitri piva... SRBIJA DOBRA 2.000.000 EVRA!

- Procesi u svetu i regionu danas su ušli u zonu visoke turbulentnosti, i pravi je trenutak da se vežu bezbednosni pojasevi - poručuje na kraju ambasador Čepurin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

I moji roditelji me podržavali da oženim strankinju,pa makar i crnkinju,a ja zapeo pa Srpkinju da uvećavam naciju,i sad ne znam čemu to.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija